Opskrifter Livsstil

Svampet kage med marcipan, æbler og kanel

Svampet kage med marcipan, æbler og kanel, som er en kage der er hyggelig at bage på en regnvejrsdag. Kagen er super enkel og nem at bage. Jeg har brugt æbler fra min have, men du kan bruge hvilke som helst æbler. Måske har du også æbletræer i haven? Æbler, marcipan og kanel er en vidunderlig kombination og sammen med de sprøde mandler på toppen udgør det en skøn smagsoplevelse. Kagen er helt klart bedst når den lige er bagt, men den kan sagtens holde sig svampet og saftig til dagen efter. Server gerne kagen med en klat fuldfed creme fraiche, letpisket flødeskum eller vaniljeis. Jeg har et par andre lækre opskrifter med æbler, som hovedperson: gammeldags æblekage og pandekage lagkage med æblemos og flødeskumsskyr. Rigtig god fornøjelse!

Svampet kage med marcipan, æbler og kanel

Dessert til 8-10 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 50 min. / I alt 1 t. 5 min.
Ingredienser

Æblefyld:

200 g æbler, ca. 3 små æbler

50 g rørsukker

1 spsk. kanel

50 g hakkede mandler

Kage:

150 g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

200 g marcipan, revet

 

Fremgangsmåde

Æblefyld:

Skær æblerne i tynde både og kom dem op i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Blad det godt rundt og stil det til side imens du laver dejen.

Kage:

Tænd ovnen på 190 C varmluft. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver, salt og marcipan sammen og rør det i dejen. Tilsæt til sidst det smeltede smør og rør det godt ind i dejen. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Hæld dejen i formen og fordel æblefyldet ovenpå. Tryk æblerne lidt ned i dejen. Bag kagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle lidt af og server den. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.