Autumn pancake cake with apples (with recipe video)! – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Autumn pancake cake with apples (with recipe video)!

Efterår er lig med bagetid, gåture i skoven, æbler og pandekager! Og den kommende efterårsferie er oplagt til den slags hyggelige aktiviteter. Jeg har været en tur forbi min mormor og morfars skønne have og hente dejlige, sprøde Filippa æbler, som jeg bl.a. har brugt til æblegrød.

I denne lækre pandekage-kage har jeg kombineret pandekager og æblegrød i en moderne version af den gammeldags, klassiske æblekage, hvor flødeskum på toppen er skiftet ud med en creme af skyr og flødeskum. Kagen er nem at samle, så både små og store kan være med i køkkenet og hjælpes ad med at stable den! Se min video og bliv inspireret. Videoen er lavet i samarbejde med Netto, som i uge 42 har masser af bage artikler på spot-vare hylderne.

 

Ingredienser

Æblegrød:

1 kg madæbler, her er brugt Filippa æbler

ca. 80 g sukker

1 dl vand

Pandekager (ca. 15-20):

250 g mel

5 dl mælk

40 g sukker

1 lille tsk. salt

2 æg

1 stor tsk. natron

Smør til bagning

Skyr-flødeskum:

5 dl piskefløde

250 g skyr

50 g flormelis

Korn af 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

Æblegrød:

Skræl æblerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og hæld vandet ved. Bring æblerne i kog, og når de er kogt lidt møre, hældes sukkeret over og æblemosen koges færdig. Smag den til – det er forskelligt, hvor meget sukker forskellige typer æbler kræver. Hvis du vil have æblegrøden uden æblestykker, kan du purere den med en stavblender. Det har jeg gjort her, da det gør det nemmere at smøre den ud på pandekagerne. Køl æblegrøden af.

 

Pandekager:

Kom mælken i en skål og tilsæt mel, sukker og salt. Pisk godt til dejen er uden klumper. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt mælk og kom det i dejen. Bag tynde pandekager på en pande, der ikke er for stor (f.eks. på en pandekagepande). Lad pandekagerne blive helt kolde, inden du lægger pandekagekagen sammen.

Skyr-flødeskum:

Pisk fløden til skum og tilsæt flormelis og vanilje, imens der piskes. Vend skyr i flødeskummet.

Evt. hakkede ristede hasselnødder til pynt

Sådan samler du kagen:

Læg pandekagekagen sammen ved at smøre skiftevis et tyndt lag skyr-flødeskum og æblegrød på hvert lag pandekage.

Pynt kagen med hakkede hasselnødder. Server kagen med det samme, så er den bedst. Er der en rest kage tilovers, kan den dog sagtens holde sig i køleskabet til dagen efter, men den bliver lidt mere kompakt i konsistensen.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.