Pommes Anna i muffinsform - Opskrift på nemt tilbehør

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pommes Anna i muffinsform

Pommes Anna i muffinsform – Opskrift på nemt tilbehør til middagen. Denne kartoffelret er en sand klassiker, når man taler om tilbehør til hovedretten i en festmenu, men er du kartoffelelsker, kan man jo bruge disse sprøde velsmagende kartofler til alle lejligheder. Den består af helt tynde skiver kartofler, der er vendt i smeltet smør, og krydret med frisk rosmarin, og drysset med salt og fintrevet parmesan ost.

Derefter er kartoffelskiverne lagt i lag i muffin papirforme, som stilles ned i en muffin bageform og bages. Papirformene skal fyldes helt op, da kartoflerne falder lidt sammen under bagning. Det er virkelig smart at lave dem i muffinsforme, da de så er klar til anretning. De holder også deres fine form nemmere i en form. Jeg putter mine papirmuffinsforme i en fast muffinsform, så de holder formen under hele bagetiden. Grunden til at jeg ikke kommer kartoflerne direkte i den faste muffinsform er, at så kan jeg nemmere tage dem ud.

At bage Pommes Anna i muffinforme er et nemt alternativ til den klassiske måde, hvor man fylder en bageform eller springform med kartoffelskiverne, som efter bagning skæres ud i stykker, der derefter varmes i ovnen inden servering. Jeg beregner 2 af disse muffinsforme per person, hvis middagen også består af forret og dessert.

Pommes Anna med ost

Ost og kartofler er altid et godt match, og i denne opskrift bruger jeg revet parmesan. Det synes jeg giver en lækker smag. Du kan også godt vælge at eksperimentere med en anden ost såsom cheddar eller anden hård ost.

Forslag til menu med pommes Anna

Her er et forslag til en menu, hvor disse lækre kartofler indgår:

Forret

Spicy rejesalat med brød

Hovedret

Langtidsstegt culottesteg

Pommes Anna

Hjemmelavet Bearnise sauce

Spinatsalat med burrata og syltede rødløg

Dessert

Lemon Posset

Pommes Anna kan sagtens fryses ned, tøes op og så blot lunes inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Pommes Anna i muffinsform

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 1 t.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Skyl kartoflerne grundigt. Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i en skål og hæld smeltet smør, olie, parmesan, rosmarin og salt på. Rør det godt rundt.

Fordel kartoffelskiverne i 12 papirsmuffinsforme, så kartoffelskiverne ligger i lag. Det gør ikke noget, hvis nogle af skiver stikker udover formen. Stil papirsformene ned i en metal muffinsform. Bag Pommes Anna i 30 min. Herefter kommes stanniol over og de bages videre i yderligere 30 min. Server dem straks eller lad dem afkøle. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar