6 kanapéer til nytårstalen, del 2 …… og når jeg skriver del 2, så er det fordi jeg sidste år også delte sådan et indlæg med 6 andre kanapeer. Det er jo nytårsaften lige om snart, og jeg har i de sidste par dage delt en masse opskrifter på desserter, der er egner sig perfekt til at servere til årets sidste middag. Tjek dem ud her. Jeg elsker kanapeer, og disse 6 bud på forskellige kanapeer er super lækre at servere, når dronningen holder sin nytårstale. Der er dadler svøbt i bacon, blinis med laksemousse, crostini-brød med guacamole og kæmpe rejer, rugbrødschips med andemousse og blommechutney, bruchetta med hvidløg, tomat og revet mozarella samt mini pizza bianco med ricotta, rucola og parmaskinke. Du behøver selvfølgelig ikke servere dem alle – du kan udvælge et par af dem og supplere med lidt grøntsagsstave, oliven, nødder og chips. Du kan også lave en lækker dip til: fetadip med oliven eller estragon dip. Hvis du begynder aftenen med mange forskellige kanapéer, kan de fint udgøre det for forretten. Rigtig god fornøjelse!
Andet inspiration til kanapeer:
Her kan du klikke dig direkte ind på nogle andre lækre kanapeer til nytårsaften.
6 kanapéer til nytårstalen (del 2)
Ingredienser
Dadler med baconFremgangsmåde
Dadler med bacon
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Udsten dadlerne og svøb hver i et halvt stykke bacon. Placer dadlerne i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag dadlerne i ca. 30 minutter til baconet er stegt sprødt. Server.
Laksemousse på blinis
Rør laksen sammen med creme fraiche, sennep, dild og citronsaft. Smag til med salt og peber. Varm blinisene i ovnen. Anret laksemoussen på blinis og pynt evt. med små skiver af citron og dild. Server.
Rugbrødschips med andemousse
Smør andemoussen ud på rugbrødschipsene og pynt med en smule blommechutney. Server.
Andemousse kan erstattes af paté. Pynt med en halv chornichon.
Mini pizza bianco
215 C varmluft.
Skær pizzabunden ud i ca. 32 lige store firkanter. Smør firkanterne med ricotta. Skær mozzarella i skiver og placer en halv skive mozzarella på hver firkant og pynt med timian, salt og peber. Bag pizzabundene i 18-20 minutter. Pynt med lidt rucola og et lille stykke parmaskinke. Server.
Guacamole med rejer på crostini
Lav guacamolen. Steg kæmperejerne i et par minutter i olivenolie på en meget varm pande. Fordel guacamolen på crostinierne og læg en reje på hvert brød. Server.
Mini bruchetta
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Skær brødet ud i skiver og placer skiverne på en bageplade med bagepapir.
Skær tomater ud i små tern, pres hvidløgene og skær rødløg i små fine tern. Bland alle ingredienser sammen i en skål og fordel tomatblandingen på brødene. Rist brødene i ovnen i ca. 15 minutter. Server.
Skriv endelig en kommentar