Suppesøndag: Cremet græskarsuppe - Opskrift på græskarsuppe

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Suppesøndag: Cremet græskarsuppe

Suppesøndag byder i dag på en skøn og cremet græskarsuppe med lækre toppings. Det er jo perfekt suppevejr i dag! Suppen er virkelig nem at lave og egner sig godt til at lave i en større portion, så du har hurtig mad igen dagen efter. Jeg har her serveret suppen med creme fraiche, friske æbler skåret i tern, græskarkerner og limeolie. Prøv også med sprødt stegt bacon eller kikærter ristet i ovnen. Server et dejligt brød til suppen f.eks. foccacia brød, sprødt og luftigt brød, snegle med ost og oliven eller snoet pestobrød. Jeg har tilsat piskefløde for at få suppen cremet, men det smager også skønt med kokosmælk i. Prøv også denne kartoffel-porre-suppe. Rigtig god fornøjelse!

Suppesøndag: Cremet græskarsuppe

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Græskarsuppe:
Toppings:

Fremgangsmåde

Græskarsuppe:

Skyl og ordn grøntsagerne. Svits gurkemeje, chili, ingefær, løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde eller en stor pande med høje sider. Tilsæt de resterende grøntsager og hæld bouillon på. Læg låg på og lad det simre ved middelhøj varme i 30 minutter eller indtil grøntsagerne er møre. Brug en stavblender og blend herefter til en ensartet masse. Lad suppen småkoge imens du hælder fløden i. Smag til med salt og peber og server suppen med toppings. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

For at gøre din græskarsuppe endnu mere spændende kan du eksperimentere med forskellige krydderier og smagsgivere. En smule ingefær eller hvidløg kan tilføje en dejlig varme og dybde til retten. Du kan også overveje at tilsætte nogle friske krydderurter som timian eller rosmarin for at give suppen et friskt pift. Hvis du ønsker en ekstra dimension, kan ristede urter eller en smule balsamicoeddike drizzles over toppen, lige før servering.

Husk, at græskarsuppe er meget fleksibel, så du kan tilpasse den efter dine præferencer eller hvad du har i køleskabet. Den er også ideel til at bruge op på rester af grøntsager – så længe de passer ind i smagsprofilen, kan du være kreativ! Bon appétit!

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
    1. Hov det har jeg vidst ikke fået skrevet, men jeg tager skrællen af selvom det sagtens kan gøres med skræl 🙂

Skriv en kommentar