Fransk løgsuppe med ostebrød - Opskrift på klassisk fransk løgsuppe
Opskrifter Livsstil Shop

Fransk løgsuppe med ostebrød

Fransk løgsuppe med ostebrød – Opskrift på lækker og klassisk fransk løgsuppe med gratineret ostebrød. Denne suppe er så skøn og virkelig nem at lave. Fransk løgsuppe er en klassisk ret, som spises i Frankrig, og som virkelig er perfekt at nyde og varme sig på i vintermånederne, hvor det er koldt og gråt.

Jeg har tit spist løgsuppe på skiferie, med udsigt til sneklædte alpetoppe i Frankrig, Italien og Østrig. Det smager altså bare skønt med den dejlige klare suppe fyldt med god smag fra løg, hvidløg og bouillon og suppedryppende lækkert brød med et godt lag smeltet ost på. Traditionelt bruger man gruyere ost på brødet, men revet emmentaler eller mozzarella kan fint bruges.

Suppen kan enten serveres til aftensmad eller som en forret serveret i mindre skåle, så man ikke får en kæmpe portion, men en lille delikat anretning. Jeg har brugt hvidvin i suppen, som giver en dejlig syrlig smag, men hvis du ikke bruger hvidvin, så kan du tilsætte citronsaft eller hvidvinseddike. Rigtig god fornøjelse!

Suppe, til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Løgsuppe

8-10 store løg, skåret i tynde ringe

6 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

50 g smør

Et par kviste frisk timian

2 laurbærblade

1 spsk. rørsukker

2 spsk. mel

2 dl hvidvin

1 L grøntsagsbouillon/ oksebouillon

Salt og peber

Derudover

4-6 stykker brød

Revet ost, f.eks. mozzarella eller emmentaller

 

 

Fremgangsmåde

Løgsuppe

Steg løg og hvidløg i smørret. Steg til løgene bliver klare. Tilsæt timian og laurbærblade og lad dem stege med. Drys rørsukker udover og steg løgene i ca. 20 minutter til de nærmest karamelliserer og bliver lysebrune. Drys med mel og rør det godt rundt og tilsæt hvidvin og lad det stå at simre. Smag til med slat og peber. Tilsidst tilsættes grøntsagsbouillon og suppen simrer videre i 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Rist brødene, så de bare lige tager farve.

Fordel suppen i skåle (der kan tåle varme) og placer et brød ovenpå og drys med ost på brødet. “Bag” suppen og brødet i ca. 15 minutter indtil osten er smeltet og blevet gylden. Server straks. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.