Opskrifter Livsstil

Sukkerfri chokoladebarer med peanuts

Disse sukkerfri chokoladebarer med peanuts er meget nemme at lave og de smager helt vidunderligt. I er flere der efterspørger sukkerfri opskrifter og det er ret sjovt at eksperimentere i det univers, når jeg primært bevæger mig i det meget søde univers. Jeg har lavet barerne sådan, at man også kan lave dem i en vegansk version ved at udskifte fløden med kokosolie i ganachen. Hvis du laver den veganske version, så skal du smelte chokoladen sammen med kokosolien i en gryde ved svag varme og hælde over den kolde chokoladebund. I opskriften har jeg linket til 70 % Callebaut chokolade og jeg er godt klar over, at der er sukker i, men det var lige det eneste jeg kunne finde, så hvis du vil lave barerne helt sukkerfri, så skal du vælge en chokolade, der er ca. 85 %. Jeg har efterhånden en masse opskrifter på forskellige chokoladebarer: Hjemmelavede Twix, no bake peanutbutter-barer, hjemmelavet Bounty barer, kokossnitter med cornflakes og chocolate chip cookie barer med nutella. God fornøjelse!

Sukkerfri chokoladebarer med peanuts
Ingredienser

Chokoladebarer (16 styks.):

300 g mørk chokolade, hakket eller i drops, f.eks. fra Callebaut 70,5 % (*reklamelink).

60 g kokosolie

220 g peanutbutter, crunchy

1 tsk. kanel

1 tsk. vaniljepulver

Ganache:

2 dl piskefløde, eller 4 spsk. kokosolie for vegansk version

250 g mørk chokolade, drops eller hakket, f.eks. fra Callebaut 70,5 % (*reklamelink).

Derudover:

Saltede peanuts

Fremgangsmåde

Chokoladebarer:

Smelt chokolade og kokosolie sammen ved svag varme i en skål over vandbad. Kom den smeltede chokolade i en foodprocessor sammen med peanutbutter, kanel og vaniljepulver og blend det til en ensartet masse. Kom massen i en form (21×21 cm) beklædt med bagepapir og stil formen på køl i ca. 2 timer.

Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør forsigtigt i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen udover den kolde chokoladebund og drys med peanuts og stil formen tilbage på køl i ca. 2 timer. Skær herefter massen ud i passende størrelse barer og nyd dem. Velbekomme!

2 Comments
  1. God opskrift. Jeg vil blot lige sige, at der stadig er sukker i Callebauts 70% chokolade. Man skal langt op i procenterne før der ikke er tilsat sukker:)

    1. Tak – ja det ved jeg godt, men har ikke lige kunne finde chokolade med så mange procenter, som jeg kunne linke til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.