Havregrynsbarer med chokolade og karamel - Opskrift på havregrynsbarer med chokolade og karamel
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Havregrynsbarer med chokolade og karamel

Havregrynsbarer med chokolade og karamel – Opskrift på lækre snaskede havregrynsbarer med chokolade og karamel. Disse havregrynsbarer er så gode med sprød og blød dej med havregryn og chokolade bagt med en sej og lækker karamel lavet på ahornsirup. I stedet for ahornsirup så kan almindelig sirup også bruges, men det skal gerne være den mørke sirup.

Disse havregrynsbarer minder ret meget om flapjacks, dog i en lidt mere luksus version og med en del mere sukker og smør. Barerne har godt af at køle helt af inden de skæres ud og de kan sagtens holde sig en uge på køl. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften er inspireret af Halfedbakedharvest.

Havregrynsbarer med chokolade og karamel

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 40 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Havregrynsbarer med chokolade og karamel
Karamel

Fremgangsmåde

Havregrynsbarer med chokolade og karamel

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet sammenhængende masse. Vend herefter chokoladen i. Beklæd en form på ca. 28 x 28 cm med bagepapir og fordel halvdelen af dejen i formen. Bag i 10 minutter og lav imens karamellen.

Karamel

Kom smør, brunfarin og ahornsirup i en gryde og lad det smelte sammen og ved middelvarme. Skru herefter lidt op og lad det stå at boble i ca. 8 minutter indtil det bliver en tyk karamel.

Hæld karamellen over den bagte bund og fordel resten af dejen ovenpå. Bag i yderligere 25 minutter. Lad havregrynsbarerne køle helt af før de skæres i passende stykker. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. Hej Frederikke,
    Elsker at gå på opdagelse i dine opskrifter, altså hvor er det bare godt og hvor gør du det godt!?
    Har du prøvet eller tænker du at man kan bruge kondenseret mælk og lave karamellen ud af det – som i opskriften ‘a slice of heaven’? Eller bliver det mon FOR snasket?
    De bedste hilsner og et stort TAK fra Mette Kruse?

    1. Tusind tak for din enormt søde besked! Det gør mig så glad at læse, at du kan lide mine opskrifter 🙂 Dulce de leche kan sagtens bruges som karamel i denne opskrift 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv en kommentar