Flapjacks - Opskrift på lækre flapjacks/müslibarer med havregryn og sirup
Opskrifter Livsstil Shop

Flapjacks

Flapjacks – Opskrift på sprøde havregrynsmuslibarer med lækkert fyld. Disse flapjacks er så lækre og hurtige at bage. Flapjacks er en britisk kage, som både minder om en muslibar, men også lidt om en cookie. Teksturen er nemlig sprød, chewy og smør-lækker. Disse flapjacks består af havregryn, lys sirup, hvedemel, bagepulver, forskellige blandede nødder og tørret frugt og mørk chokolade. Jeg kører hele massen i en blender, så det hele bliver finthakket, men hvis man ønsker havregrynene hele, så kan man undlade at blende dem med, men blot tilsætte dem efterfølgende.

Jeg har ryddet ud i køkkenskuffen og brugt rester af forskellige nødder. Jeg fandt nogle mandler og pekannødder, som jeg kom i dejen og tørrede tranebær. Prøv også at erstatte en smule af havregrynene med forskellige kerner som f.eks. solsikkekerner, græskarkerner eller sesam. Disse flapjacks er perfekte til eftermiddagshyggen eller som en lækker snack i madpakken. Jeg har en anden virkelig lækker opskrift på muslibarer med bl.a. dadler og honning, få opskriften her. Rigtig god fornøjelse!

Flapjacks

Barer til 4-6 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. /
Ingredienser

Flapjacks

250 g smør, blødt

250 g havregryn

250 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

250 g lys sirup

250 g blandede nødder og tørret frugt (jeg har brugt mandler, pekannødder og tranebær), grofthakket

100 g mørk chokolade, hakket

 

Fremgangsmåde

Flapjacks

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Kør smør, havregryn, hvedemel og bagepulver i en foodprocessor. Tilsæt sirup og blend igen til en ensartet og sammenhængende masse. Rør hakkede nødder, tørret frugt og chokolade i massen.

Fordel massen i en form på 30×30 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 15-20 minutter eller indtil toppen er gylden og en smule krakeleret. Lad kagen afkøle og skær den herefter i passende firkanter. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven