Fredagshygge: Hjemmelavede müslibarer - Opskrift på de bedste müslibarer
Opskrifter Livsstil Shop

Fredagshygge: Hjemmelavede müslibarer

Fredagshygge: Hjemmelavede müslibarer med bl.a. havregryn, mandler, sesam, hørfrø og andre lækre ting. De er sødet med dadler og honning. Disse müslibarer smager sindssygt godt og er nemme at lave. Jeg har dyppet nogle af müslibarerne i mørk chokolade, og det smager også vildt lækkert med hvid chokolade eller mælkechokolde. Sådan en müslibar er perfekt at have med på madpakken, at spise inden eller efter træning, til skiferien eller bare nyde som en snack. Skift gerne mandlerne ud med f.eks. hasselnødder eller valnødder. Rigtig god fornøjelse!

Fredagshygge: Hjemmelavede müslibarer

Små søde sager
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Müslibarer (ca. 15 stk.)

150 g havregryn

150 g mandler

75 g sesamfrø

50 g hørfrø

50 g kokosmel

150 g dadler

150 g honning, gerne flydende

45 g smør

1/2 tsk salt

125 g rosiner, tranebær kan også bruges

Chokoladeovertræk

150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Müslibarer

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld havregryn, mandler, sesamfrø, hørfrø og kokosmel ud på bagepladen. Rist det i ovnen i ca. 15 minutter til det har fået lidt farve. Kom de ristede ingredienser op i en skål.

Blend dadlerne godt i en blender til en ensartet masse. Bland de blendede dadler med honning, smør og salt i en lille gryde og smelt det hele sammen ved middelvarme. Hæld herefter blandingen op i skålen til de ristede ingredienser og rør det hele godt sammen og tilsæt rosiner. Hæld müsli-massen op i en form (21×21 cm) beklædt med bagepapir og bag massen i ca. 15 minutter ved 200 C varmluft. Lad massen afkøle helt inden den skæres ud i passende müslibarer. Det er vigtigt at det er helt koldt ellers smuldrer det når müslibarerne skal skæres ud.

Smelt chokoladen og dyp müslibarerne heri. Stil dem på køl indtil chokoladen er størknet og nyd dem. Müslibarerne kan holde sig i et par uger på køl i en lufttæt beholder. Velbekomme!

 

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven