Opskrifter Livsstil

No bake barer med peanutbutter, karamel og chokoladeganache

No bake barer med peanutbutter, karamel og chokoladeganache – en dejlig, lækker bid med crunch, blødhed og sejhed. De er super nemme at lave og kan sagtens holde sig i et par dage på køl. Der er cornflakes i bunden, og hvis man ønsker at lave disse barer helt glutenfrie, kan man bruge glutenfrie cornflakes. Sådan en lækkerbisken kunne jeg godt spise til min iskaffe nu, hvor jeg sidder på balkonen på vores hotel i Ischgl efter en skøn  og varm dag på ski. Man kan se bjerge hele vejen rundt, solen skinner fra en krystalblå himmel, og her er bare så smukt.

No bake barer med peanutbutter, karamel og chokoladeganache

Ingredienser

Barer med peanutbutter, karamel og chokoladeganache (ca.18 stk.):

Bund:

200 g mælkechokolade, hakket eller i drops

150 g peanutbutter, smooth

80 g cornflakes

Karamellag:

2 poser Wherters Original Soft Caramels (125 g pr. pose)

1 dl piskefløde

50 g peanuts

Chokoladeganache:

200 g mørk chokolade, hakket eller i drops

1,5 dl piskefløde

40 g glukosesirup

Fremgangsmåde

Bund:

Smelt chokoladen og stil den til side. Kør peanutbutter og cornflakes i en foodprocessor og tilsæt chokoladen indtil det får en tyk og ensartet konsistens. Bred bunden ud i en form på ca. 13×13 cm beklædt med bagepapir og stil formen på køl.

Karamellag:

Smelt karamellerne i en lille gryde og rør fløden i. Hæld karamellen udover den kolde bund og drys med peanuts. Stil formen tilbage på køl.

Chokoladeganache:

Kom chokoladen i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen over karamellaget og stil formen på køl igen igen – gerne i et par timer indtil den har sat sig. Skær kagen ud i passende barer. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.