Sprød æbletærte med kanel - Opskrift på nem æbletærte med få ingredienser
Opskrifter Livsstil Shop

Sprød æbletærte med kanel

Sprød æbletærte med kanel- Opsrkift på skøn, sprød og supernem æbletærte med kanel. Sensommer og efterår betyder masser af friske danske æbler, der kan forvandles til de lækreste kager og desserter. Her har jeg brugt en blanding af dejlige philipa- og belle de boskoop æbler fra min mormors have til at bage en æbletærte, der foruden æblerne kun kræver få ingredienser og et tærtefad (eller et andet ildfast fad). Man drysser simpelthen blot et lag kanel-sukker i bunden af fadet, og herpå lægger man masser af æbler skåret i skiver. Derefter røres blødt smør, sukker, mel og havregryn sammen og bredes ud over æblerne, så de dækkes. Tærten bages, og vupti, klar til servering – en dejlig tærte med møre æbler i bunden og et knasende sprødt låg på toppen, der smager som gammeldags havregrynskager.

Æbletærten smager allerbedst, når den spises friskbagt og lun, og gerne sammen med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum. Prøv også mine andre opskrifter med æbler: æblekage med makroner, koldhævede æbleboller, svampet kage med marcipan, kanel og æbler, tarte tatin og snurrer med æble og marcipan. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sprød æbletærte med kanel

Tærte til 6-8 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 45 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Æblefyld

6-8 æbler (i alt svarende til ca. 600 g skrællet æble, skåret i skiver)

2-3 spsk. sukker, ca. 40 g

1 tsk. st. kanel

Dej til låg

250 g smør, blødt

250 g sukker

150 g mel

100 g havregryn

Fremgangsmåde

Æblefyld

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Skræl og ordne æblerne og skær dem i skiver. Bland sukker og kanel og drys det ud i bunden af et tærtefad (ca. 27 cm i diameter). Tærteformen skal ikke smøres.  Fordel æbleskiverne på kanelsukkeret. Det gør ikke noget det ligger ovenpå hinanden.

Dej til låg

Pisk blødt smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel og havregryn og bland godt. Fordel dejen ovenpå æblerne. Bag æbletærten i ca. 45 min til låget er gyldent og sprødt. Server tærten lun. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.