Chokoladetærte med nutellaganache, marengs og hindbær

Chokoladetærte med nutellaganache, marengs og hindbær. Valentines Day er lige på trapperne og i den anledning har jeg bagt denne fine tærte med sprød kakaomørdej, en nutellaganache, der smelter på tungen, lyserød vaniljeprikket marengs, friske hindbær, skovsyre og guldpynt. Sidste år bagte jeg også en kage til Valentines Day, nemlig dette fine hjerte. Jeg går egentlig ikke op i Valentines, men jeg synes, det er en hyggelig anledning til at bage en kage til en man holder af. Hvem vil du bage en kage til? God fornøjelse!

Chokoladetærte med nutellaganache, marengs og hindbær
Ingredienser

Chokolademørdej:

130 g koldt smør

80 g flormelis

1 æg

30 g mandelmel

30 g kakaopulver

1 tsk. vaniljesukker

Ca. 230 g hvedemel

½ tsk. salt

Nutella ganache inspireret af Maja Vase:

200 g mælkechokolade fra Callebaut 33,6% (reklamelink*)

150 g nutella

2 dl piskefløde

30 g glukosesirup

Marengs:

130 g æggehvider

70 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

Lyserød pasta farve, kan købes her (reklamelink*)

Pynt:

Friske hindbær, ca 8-10 stk.

Skovsyre

Guld, kan købes her (reklamelink*)

 

Fremgangsmåde

Chokolademørdej:

Rør smør, æg, halvdelen af hvedemelet, flormelis, kakaopulver, mandelmel, vanilje og salt sammen. Hæld det resterende mel i og saml hurtigt dejen. Kom noget husholdningsfilm rundt om dejen og læg den på køl i 1 time. Rul derefter dejen ud og kom den i en smurt tærteform (24 cm i diameter). For at tærten får en fin kant, kan du tage en kagerulle og rulle over kanten på tærteformen. Tryk dejen godt ind mod kanterne. Stil tærten i fryseren i 20 minutter og bag derefter tærten i ca. 20 minutter i midten af ovnen ved 190 °C. Lad tærten køle af.

Nutella ganache:

Smelt chokolade og nutella i en skål over vandbad. Rør det sammen til en ensartet masse. Når det er smeltet tages skålen af varmen. Kog fløden og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade og lad det stå i et par minutter. Rør massen sammen til den bliver blank og glat. Hæld ganachen over den afkølede tærtebund og stil den på køl i gerne 4 timer, men allerhelst natten over.

Marengs:

Pisk æggehviderne hvide og luftige ved høj hastighed. Tilsæt sukker og vaniljesukker lidt adgangen, imens der piskes. Tilsæt den mængde farve du ønsker. Pisk marengsen i ca. 20 minutter. Den skal være blank og sej før den er færdig. Kom marengsen i en sprøjtepose med en tyl som f.eks. denne (reklamelink*).

Placer hindbærrene på tærten og sprøjt marengsen rundt om. Pynt med skovsyre og guld. Server tærten med det samme, så er den bedst. Og skær den gerne ud i små delikate stykker. Velbekomme!

 

 

 

2 Comments
    1. Hej Julie. Hov, jeg har vidst skrevet forkert. Det er rettet nu til 24 cm i diameter, så den tærteform du henviser til er helt perfekt, for jeg havde lidt dej til overs 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.