Fin Valentines Day hjertekage

På onsdag d. 14. februar er det Valentines Day, og i den forbindelse har jeg kreeret denne smukke Valentines kage. Jeg går ikke specielt op i Valentines Day, men synes nu alligevel, at det er meget sjovt at dedikere denne kage til dagen. Den er inspireret af de noget så populære tal- og bogstavskager – du kan se et eksempel i mit feed på Instagram. Der var rigtig mange af jer, som spurgte, om jeg ville prøve at lave en opskrift på sådan en kage, så det er hermed gjort! Jeg har valgt at bage kagen som en klassisk medalje, bestående af mørdejsbunde lagt sammen med en dejlig luftig kagecreme, samt en masse fin pynt i form af bittesmå marengs og bær i forskellige røde nuancer. Jeg har lavet et stort hjerte bestående af to mørdejsbunde og en masse små hjerter med tre bunde ved siden af, men du kan selvfølgelig vælge lige den facon og pynt, som du bedst kan lide.  Prøv opskriften her:

 

Del endelig jeres kreationer med mig på #frederikkewaerens , så bliver jeg så glad!

Ingredienser

Marengs til pynt:

1,5 æggehvide

115 g sukker

Farvepasta eller frugtfarve

Mørdej:

300 g mel

150 g koldt smør

100 g flormelis

1 æg

Kagecreme:

4 æg

100 g sukker

1 vaniljestang

60 g maizena

5 dl mælk

5 dl fløde

Pynt til kagen:

Marengs ( se opskrift ovenover)

Skovsyre

Friske jordbær

Friske hindbær

Fremgangsmåde

Marengs:

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, imens der piskes. Pisk til en sej marengs – det tager ca. 10 minutter. Kom marengs op i en sprøjtepose. Hvis du vil have forskellige former og farver, kan du dele marengsmassen op i portioner,  farve hver af dem og komme dem i sprøjteposer med forskellige tyller. Her har jeg lavet hvide, lyserøde og ferskenfarvede marengs. Sæt små dutter af marengs på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 100 C i 45 minutter. Sluk ovnen og lad marengsen stå i ovnen til den bliver kold. Opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges som pynt på kagen.

Mørdej:

Bland mel og flormelis og smuldr det kolde smør i melet. Det er nemt at gøre det i en foodprocessor. Tilsæt det sammenpiskede æg og saml hurtigt dejen. Læg  den på køl i en time. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir (ca. 3-4 mm tyk). Dys evt. med lidt mel. Udstik 2 store hjerter (her har jeg brugt en springform formet som et hjerte).  Udstik små hjerter af det resterende dej. Bag hjerterne ved 200 C i ca. 8-10 min, indtil de er lysebrun. Køl derefter kagerne af på en rist og opbevar dem i en lufttæt beholder, hvis du ikke skal bruge dem samme dag. Pas på, at du ikke knækker kagerne, da mørdej er meget skrøbeligt!

Kagecreme:

Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt maizena og pisk igen. Kog mælken op med den flækkede vaniljestang; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt den kogende mælk til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål, og lad den afkøle helt. Cremen kan sagtens stå på køl natten over. Når cremen skal bruges, piskes fløden til en god fast skum. Vend først lidt af flødeskummet forsigtigt i cremen, og vend derefter resten af flødeskummet i, så cremen bliver luftig og lækker. Kom kagecremen i en sprøjtepose med en rund tyl.

Pynt kagen:

Læg en stor hjertebund på et kagefad og sprøjt kagecreme på, som vist på billederne. Har du ikke en sprøjtepose, så kan du bare smøre cremen ud i et tykt lag. Læg den næste bund på og gentag. Pynt med bær, små marengs og skovsyre.

De små hjerter samles på samme måde, med enten 2 eller 3 hjerter.

Server kagen straks. Velbekomme og god Valentines Day!

 

6 Comments
  1. Hvordan smager den? Altså smager den også godt, eller er den måske lidt kedelig, trods hvor smuk den er?

    1. Ja, det kan du tro! Den smager virkelig skønt. Det er fuldstændig det samme som en medalje kage, bare i en anden form og med lidt andet pynt 🙂

  2. Hej, er det bedst at lave dejen på selve dagen eller 2 dage før? jeg har desværre ikke tid til at lave den dagen før og vil helst ikke føle mig for stresset på selve dagen.

    1. Hej Nana. Du kan godt lave dejen 2 dage før og så bage og samle kagen på selve dagen 🙂 God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.