Jeg elsker græsk mad, og denne ret er en af mine favoritter. Det er nemlig Souvlaki med tzatziki og græsk salat. Souvlaki er grillet marineret svinekød. Man kan lave det af enten svinemørbrad eller nakkefilet. Jeg har brugt svinemørbrad. Souvlakien er serveret med den skønneste tzatziki med smæk på hvidløgssmagen og en lækker frisk græsk salat. Server gerne brød til f.eks. pitabrød eller fladbrød. Denne ret er meget nem at lave, og de forskellige elementer kan sagtens forberedes dagen inden, det skal serveres. Hvis du også er vild med græsk mad, så skal du helt sikkert prøve mine Gyros eller mine 3 slags græsk dip. Rigtig god fornøjelse!
Souvlaki med tzatziki og græsk salat
Ingredienser
Souvlaki af svinemørbradFremgangsmåde
Souvlaki med svinemørbrad
Bland olivenolie, hvidløg, oregano, paprika, salt og peber sammen til en marinade i en stor skål. Skær svinemørbrad ud i store tern og kom det op i skålen med marinaden og bland det godt rundt. Lad kødet stå at trække smag i ca. 30 minutter på køl eller lad kødet trække til næste dag.
Lige inden servering kommes kødet på grillspyd. Grill spydende på en grill eller en pande i ca. 6-8 minutter til kødet er gennemstegt.
Tzatziki
Lav tzatzikien. Kan med fordel laves dagen inden.
Græsk salat
Skær grøntsagerne ud og bland dem med oliven, fetaost, olivenolie og tørret oregano. Kom salaten i en skål eller et fad.
Server grillspyd med tzatziki, græsk salat og brød til. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar