Græsk bruschetta med feta og oliven
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Græsk bruschetta med feta og oliven

Græsk bruschetta med feta og oliven – Opskrift på lækre sprøde græske bruschettaer med tomater, oliven, feta og oregano. Disse bruschetta har jeg fået flere gange på Kreta og de smager så godt. De hedder Dakos og er lidt anderledes end italienske bruschetta, da der på de græske er feta, oliven og oregano. Her har jeg brugt ciabatta flute, som jeg har skåret i skiver og dyppet i smeltet smør og ristet i ovnen, til de bliver helt sprøde. Normalt bruger man sådan nogle helt tørre, nærmest tvebakke-lignende, brød, men jeg kan bedst lidt at bruge ciabatta brød. Jeg har skåret tomaterne ud i tern, men man kan også blende tomaterne sammen med olien, hvidløg, salt og peber, så får man en slags “tomatcreme”, hvilket også er virkelig lækkert på brødet. Server brødene som en forret eller en lille snack i sommervarmen. Prøv også disse bruschetta med ferskner og mozzarella.

Græsk bruschetta med feta og oliven

Opskrift til 4-8 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 25 min.

Ingredienser

Græsk bruschetta med feta og oliven

Fremgangsmåde

Græsk bruschetta med feta og oliven

Tænd ovnen på 215 C varmluft.

Skær flute i 8 aflange skiver og dyp hver skive i smeltet smør. Kom brødskiverne på en rist og rist dem i ovnen i ca.12-15 minutter indtil de er helt tørre og har fået farve.

Vend hakkede tomater sammen med olivenolie, hvidløg, salt og peber. Kom brødene på et fad og fordel tomat-blandingen på brødene og pynt med smuldret feta, oliven, oregano og olivenolie. Server straks.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar