Gyros med svinekød, tzaziki og fritter - Frederikke Wærens

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Gyros med svinekød, tzaziki og fritter

 

Gyros er Grækenlands svar på kebab. Krydret kød, som enten kan være svinekød, kylling eller lam, serveret i et fladbrød/pitabrød med tzatziki, grønt og det bedste af det hele: pommes frites! En perfekt omgang græsk Street Food. Gyros laves og serveres på mange forskellige måder. Her er det lavet med svinekød. Du kan købe fladbrød hos en etnisk grønthandler eller i de fleste supermarkeder. De skal helst være bløde, så de kan rulles om fyldet. Her kommer opskriften:

Gyros med svinekød, tzaziki og fritter

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Tzatziki:
Fritter:
Krydret svinekød:
Derudover:

Fremgangsmåde

Tzatziki:

Lav gerne tzatzikien nogle timer før servering, så den rigtig kan stå og få massere af dejlig smag!

Fritter:

Skyl og skær kartoflerne (med skræl) ud og læg dem i vand, så de ikke bliver brune. Tør kartoflerne i et viskestykke og fordel salt, olie og peber på kartoflerne. Det nemmest i en skål. Tænd ovnen på 210 C. Læg kartoflerne i ét lag på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 35-40 minutter, indtil fritterne er sprøde og møre.

Krydret svinekød:

Skær nakkekoteletterne ud i strimler. Bland alle krydderierne sammen og bland det herefter med kødet. Lige inden servering steges kødet på en meget varm pande i olivenolie til ,det bliver sprødt og lækkert.

Fyld:

Skær grøntsagerne ud og varm brødene på en pande. Server fladbrød med tzatziki, grøntsager, kød og fritter. Mums! Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar