Overnight oats med banan og kakao - Køleskabsgrød med banan og kakao
Opskrifter Livsstil Shop

Overnight oats med banan og kakao

Overnight oats med banan og kakao – Opskrift på køleskabsgrød med banan, kakao, havregryn og chiafrø. Overnight oats eller køleskabsgrød er så nemt at lave og nyde til morgenmaden. Køleskabsgrød består af havregryn og chiafrø som blandes sammen med mælk, jeg bruger alt lige fra sødmælk til mandelmælk og en smule salt og stilles på køl til dagen efter. Jeg har også tilsat most banan og kakao, som giver en dejlig smag og sødme til grøden.

Det er en virkelig nem og mættende morgenmad, som hurtigt blandes sammen om aftenen, og så skal det bare blandes op med skyr eller græsk yoghurt dagen efter. Prøv også at blande grøden med mascarpone, det smager så lækkert og bliver helt vildt dejlig cremet.  Så er der nem og lækker morgenmad, som også kan nydes på farten. Jeg kan godt lide at lave grøden på mandelmælk, da det gør grøden ekstra cremet, men almindelig mælk kan også bruges og også andre plantedrikke.

Denne portion jeg har lavet her er til ca. 2 personer, men den kan også række til 2 portioner til 1 person og bare opbevares på køl, hvor det kan holde sig i et par dage. Selvom det hedder overnight oats, så kan det altså sagtens nydes med det samme de forskellige ingredienser er blandet sammen, det skal bare lige stå lidt, så havregryn og chiafrø kan suge væsken og blive til en tykkere grød.

Forslag til toppings

Grøden kan toppes med alverdens lækre sager. Jeg kan godt lide at der er noget frisk, noget knasende og noget der er blødt. Prøv f.eks. friske bær eller frisk frugt, nødder, granola, peanutbutter, mandelsmør, dulce de leche, hjemmelavet nutella, kokosmel/flager eller kakaonibs. Grøden kan også toppes med kompot eller syltetøj. Prøv også at vende f.eks. stikkelsbærmarmelade i grøden eller rabarberkompot hvis du f.eks. laver denne overnightt oats med hindbær. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Overnight oats med banan og kakao

Morgenmad,
Forberedelse 10 min. / Tilberedning + 10 t. / I alt + 10 t.
Ingredienser

Overnight oats med banan og kakao

1 banan, moden

50 g havregryn

1 stor spsk. kakao

1 lille nip  salt

2 store spsk. chiafrø

1 tsk. akaciehonning

2 dl valgfri mælk

Derudover

2 store spsk. skyr, græsk yoghurt eller mascarpone

Peanutbutter

Mørk chokolade

Bananskiver

Fremgangsmåde

Overnight oats med banan og kakao

Mos bananen godt ud. Kom alle ingredienserne i en beholder eller et glas med låg og rør det godt sammen. Kom låg på og stil på køl til næste dag.

Næste dag blandes det med skyr, hældes i 1-2 skåle og toppes med forskellige toppings. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.