Lækker hjemmelavet nutella – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Lækker hjemmelavet nutella

Det er fredag og dermed weekend lige omlidt. Ih, hvor jeg glæder mig til at slappe af og hygge mig med min familie. Jeg har lige lavet et glas fyldt med lækker hjemmelavet nutella og det skal helt sikkert på morgenbordet i morgen tidlig med friskbagte boller. Det er meget nemt at lave nutella selv og så er man også sikker på, at det bliver lavet af gode råvare. Nutellaen kan f.eks. også serveres til pandekager, vafler og croissanter. Prøv opskriften her og så må I have en rigtig dejlig weekend!

Ingredienser

Hjemmelavet nutella (til 1 glas).

80 g hasselnødder

100 g god mørk chokolade f.eks. Callebaut 54,5 %

120 g god mælke chokolade f.eks. Callebaut 33,6 %

2 dl fløde

50 g smør

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 8 minutter ved 180° C, til skallen sprækker og slipper hasselnødderne. Gnub skallen af hasselnødderne og blend dem til fin mel. Hak chokolden fint og bland det sammen med de blendede hasselnødder i en skål.

Kog fløden op til lige under kogepunktet. Hæld halvdelen af fløden ud over hasselnødder og chokolade, imens der røres godt. Tilsæt resten af fløden indtil massen samler sig, chokoladen smelter og bliver blank. Tilsæt nu smørret lidt adgangen og rør rundt indtil det er smeltet. Hæld din hjemmelavede nutella på et glas, der er rengjort, og opbevar nutellaen på køl i ca. 1 uge, men mon ikke det når at blive spist inden da. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Det lyder rigtigt lækkert.

    Et tip til hasselnødderne. Lav en blanding af to liter vand og tre spiseskeer natron med top. Kog op. Tilsæt nødderne. Lad dem simre i 3-4 minutter. Hæld vandet fra i et dørslag. Skyl med koldt vand. Så kan man presse/nusse skindet af hasselnødderne 🙂

    1. Hej Sune

      Sejt! Tusind tak for tippet – det skal jeg helt sikkert prøve! Rigtig god søndag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.