Kartoffelmos - Opskrift på cremet og lækker kartoffelmos

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffelmos

Kartoffelmos – Opskrift på nem, cremet og lækker hjemmelavet kartoffelmos med muskatnød og smør. En kartoffelmos der er helt cremet og fyldt med god smag fra muskatnød, smør, mælk og salt. Den er super nem at lave og er perfekt at servere som tilbehør til aftensmaden. Kartoffelmosen kan f.eks. serveres som tilbehør til Boeuf Bourguignon eller mørbradgryde.

Denne kartoffelmos moser jeg med en elpisker.  I stedet for sødmælk kan man bruge en anden slags mælk, og hvis man ønsker en endnu mere cremet mos, så kan mælken skiftes ud med fløde. Prøv også at komme helt fintrevet parmesan i eller pynt mosen med sprødtstegt bacon på toppen. Prøv også min opskrift på luksus kartoffelmos, som er lidt grovere i teksturen og er med mascarpone og hvidløg. Hvis du har en rest kartoffelmos tilovers, så prøv at lave disse lækre og sprøde kroketter med cheddar. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelmos

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kom dem i en gryde og dæk med vand. Tilsæt 1 tsk. salt og kog kartoflerne i 20 min. eller indtil de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad kartoflerne blive tilbage i gryden.

Imens smeltes smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk, muskatnød og salt i gryden.

Hæld blandingen op til de kogte kartofler. Pisk forsigtigt med en elpisker til en helt blød og cremet kartoffelmos. Smag evt. til med mere salt eller muskatnød. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar