Butterdejspakker med grøntsagsfyld – Opskrift på lækre vegetariske butterdejspakker med grøntsagsfyld og karry. Butterdej er så lækkert med dens mange, fine sprøde og smørfyldte lag. Butterdej kan bruges til virkelig mange lækre ting og her har jeg lavet skønne butterdejspakker med lækkert grøntsagsfyld med gulerødder, ærter, majs, karry og spidskommen. De minder meget om grøntsags samosaer.
Man kan sagtens lave sin egen butterdej, men hvis det skal gå lidt hurtigt i de travle hverdage, så er den butterdej man kan købe på frost, en helt perfekt løsning. Jeg har tit disse butterdejsplader liggende i fryseren, da det er så nemt og de kan fyldes og bages med alverdens fyld. Opskriften på disse butterdejspakker er vegetariske, men de kan f.eks. fyldes med kødsauce, laks eller kylling. Faktisk er laks og spinat en sikker vinder sammen med butterdej, f.eks. indbagt laks. Butterdejspakkerne kan sagtens fryses ned og blot tøes op og lunes i ovnen inden servering. Prøv også min opskrift på butterdejspakker med spinat og feta. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Butterdejspakker med grøntsagsfyld (12 stk.)
12 plader butterdej, fra frost
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie til stegning
200 g gulerødder, revet
150 g ærter
1 dåse majs
1-2 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
50 g rosiner
1 dl creme fraiche
Salt og peber
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
Butterdejspakker med grøntsagsfyld
Tag butterdejspladerne ud af fryseren 20 min. inden brug.
Svits løg og hvidløg i olie på en pande. Tilsæt gulerødder, ærter, majs og krydderier. Lad det stege i 10 min. under omrøring. Tag panden af varmen og rør creme fraiche i og smag til med salt og peber. Tilsæt rosiner.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær hver butterdejsplade i to. Kom en skefuld grøntsagsfyld i midten på det ene stykke. Læg den anden dejplade på og luk sammen med en gaffel rundt i kanten, så fyldet ikke flyder ud under bagning. Pensl med æg og bag butterdejspakkerne i ca. 20 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Server straks. Velbekomme!