Indbagt laks - Opskrift på indbagt laks med butterdej og spinatfyld
Opskrifter Livsstil Shop

Indbagt laks

Indbagt laks – Opskrift på indbagt laks med butterdej og spinatfyld. Indbagt laks er en rigtig klassiker, som består af butterdej med fersk laks og spinatfyld. Jeg elsker laks, butterdej, spinat og flødeost, så dette er altså en af mine helt store favoritter. Indbagt laks er perfekt at servere til aftensmad sammen med f.eks. en grøn salat eller broccolisalat.

Indbagt laks

Indbagt laks er virkelig nemt at lave. Da jeg var barn, så fik vi det tit til aftensmad, hvor den indbagte laks blev købt på frost, men det er altså super nemt at lave det selv. Man kan også sagtens lave den indbagte laks klar, og så fryse den ned og blot give den lidt længere tid i ovnen. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen.

Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Aftensmad til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 25 min. / I alt 35 min.
Ingredienser

Indbagt laks

275 g spinat, frisk

1 bundt purløg

Fintrevet skal af 1 citron

250 g flødeost

1 æg

Salt

Peber

1 rulle butterdej

4 stk. laksestykker

Derudover

1 sammenpisket æg til pensling

Sesamfrø til drys

 

Fremgangsmåde

Indbagt laks

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Hak spinat, purløg og citron sammen i en foodprocessor. Kom det hakkede grønt i en skål med flødeost, æg, salt og peber. Rør det godt sammen og smag til.

Rul butterdejen ud på en bageplade, evt. med bagepapir. Skær skinet af laksen og skær laksen i små mellemstore firkanter.

Kom spinatfyldet på den ene halvdel af butterdejen (uden at det kommer helt ud til kanten. Læg laksestykkerne ovenpå. Fold den anden halvdel af butterdejen over fyldet. Luk butterdejen sammen i kanten med en gaffel.  Pensl med æg og drys med sesam. Bag i ovnen i ca. 25 minutter. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.