Broccolisalat - Opskrift på nem og lækker broccolisalat
Opskrifter Livsstil Shop

Broccolisalat

Broccolisalat – Opskrift på nem og lækker broccolisalat. Broccolisalat er en vaske ægte klassiker, som består af en creme fraiche dressing med sprøde og mundrette stykker af broccoli, sprødt stegt bacon, tranebær og solsikkekerner. Broccolisalat er nok en af mine favoritter, og det er en virkelig nem salat at lave, og det er en af de salater, der sagtens kan laves dagen inden servering.

Broccolisalat er tit en fast del af en buffet med oksesteg, flødekartofler, pastasalat osv., men salaten kan også serveres til andre lækre ting f.eks. disse lækre kyllingefrikadeller med chili og gulerod eller sammen med lakselasagne med hytteost og spinat.

Jeg kan godt lide, at min broccolisalat er helt sprød, så derfor blancherer jeg ikke min broccoli, men det kan man sagtens gøre, hvis man ønsker det.

Hvis du vil pifte broccolisalaten lidt op kan der tilsættes granatæblekerner, æbletern eller ristede græskarkerner. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Salat, Tilbehør, til 4-5 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 20 min.
Ingredienser

Broccolisalat

250 g creme fraiche

2 spsk. mayonnaise

1 stort løg, finthakket

Smag til med salt, peber og sukker

100 g tranebær, eller rosiner

100 g solsikkekerner

300 g bacon i tern, stegt sprødt

1 stk. broccoli hoved

 

Fremgangsmåde

Broccolisalat

Rør en dressing med creme fraiche, mayonnaise og finthakket løg. Smag til med salt, peber og sukker og tilsæt tranebær, solsikkekerne og bacon tern. Skær broccoli ud i små buketter og vend dem ned i dressingen. Kom Broccolisalat i en skål eller på et fad og pynt evt. med ekstra tranebær, solsikkekerner og bacon. Stil salaten på køl eller server den med det samme. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.