Kartoffelkroketter - Sprøde kroketter af kartoffelmos med cheddar

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter – Opskrift på sprøde kroketter med kartoffelmos og revet cheddar. Kroketter er små friterede kugler, som består af kartoffelmos, som vendes i æg, mel og rasp. Her har jeg brugt en rest af denne opskrift på lækker kartoffelmos med muskatnød. Der er cheddar i kroketterne samt løg, men man kan sagtens komme andre lækre sager i. Prøv f.eks. med sprødtstegt bacon, purløg, en anden form for smelteost, en rest kogt skinke, finthakkede peberfrugter eller and.

Kroketterne kan sagtens friteres dagen før det skal bruges. De kan nemlig lunes i ovnen eller en airfryer, så bliver de nemlig helt sprøde og lækre igen.

Ideer til dyppelse

Jeg serverer dem gerne med en dyppelse. Det kunne f.eks. være en af disse:

Bearnaise mayo

Chili mayo

Aioli

Tomatsauce

Prøv også min opskrift på arancini med græskar. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelkroketter

Opskrift til 5-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Panering
Derudover

Fremgangsmåde

Kartoffelkroketter (ca. 25 stk.)

Rør den kolde kartoffelmos sammen med de øvrige ingredienser. Form massen til 25 lige store kugler. Hvis det er for klistret, så kan du tage lidt mel på fingrene, så er de nemmere at forme. Placer kuglerne på et stykke bagepapir.

Kom hvedemel, salt og peber i en skål. Pisk æg sammen i en anden skål. Kom pankorasp i en tredje skål.

Varm olien op i en gryde.

Friter kartoffelkroketterne i olien i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle på en tallerken.

Server kartoffelkroketter lune. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar