Kartoffelkroketter – Opskrift på sprøde kroketter med kartoffelmos og revet cheddar. Kroketter er små friterede kugler, som består af kartoffelmos, som vendes i æg, mel og rasp. Her har jeg brugt en rest af denne opskrift på lækker kartoffelmos med muskatnød. Der er cheddar i kroketterne samt løg, men man kan sagtens komme andre lækre sager i. Prøv f.eks. med sprødtstegt bacon, purløg, en anden form for smelteost, en rest kogt skinke, finthakkede peberfrugter eller and.
Kroketterne kan sagtens friteres dagen før det skal bruges. De kan nemlig lunes i ovnen eller en airfryer, så bliver de nemlig helt sprøde og lækre igen.
Ideer til dyppelse
Jeg serverer dem gerne med en dyppelse. Det kunne f.eks. være en af disse:
Prøv også min opskrift på arancini med græskar. Rigtig god fornøjelse!
Kartoffelkroketter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kartoffelkroketter (ca. 25 stk.)
Rør den kolde kartoffelmos sammen med de øvrige ingredienser. Form massen til 25 lige store kugler. Hvis det er for klistret, så kan du tage lidt mel på fingrene, så er de nemmere at forme. Placer kuglerne på et stykke bagepapir.
Kom hvedemel, salt og peber i en skål. Pisk æg sammen i en anden skål. Kom pankorasp i en tredje skål.
Varm olien op i en gryde.
Friter kartoffelkroketterne i olien i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle på en tallerken.
Server kartoffelkroketter lune. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan de evt laves i en airfryer?
Ja, det kan de sagtens 🙂