Arancini med græskar – Opskrift på sprøde friterede risottokugler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Arancini med græskar

Arancini med græskar – Opskrift på sprøde friterede risottokugler lavet af en rest risotto med græskar. Risotto er sådan en dejlig ret og hjemme hos mig laver vi den ret ofte. Når der er rester tilovers fra risottoen, så laver vi tit friterede risottokugler, og det smager så skønt. Jeg har lavet disse risottokugler med denne risotto med græskar, gulerod og timian, men prøv også  denne risotto med svampe eller denne version med pizza smag er også helt vidunderlig god. Risottokuglerne kan serveres som en appetizer eller en forret.

Sådan laver du risottokugler

Risottoen skal helst være iskold før den formes til kugler, som rulles i hvedemel, æg og tilsidt i rasp. Jeg plejer gerne at komme lidt frisk mozzarella ind i kuglerne, så bliver de ekstra cremede og lækre. Hvis du vil forberede risottokuglerne i god tid, så kan de sagtens formes og opbevares på køl indtil lige inden servering, hvor de vendes i mel, æg og rasp og så derefter friteres. Kuglerne friteres i olie, og her bruger jeg altid en olie, der er beregnet til friture.

Ideer til dyppelse

Bearnaise mayo

Chili mayo

Aioli

Tomatsauce

Arancini med græskar

Opskrift til 4-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Arancini (ca. 16 stk.)
Derudover

Fremgangsmåde

Arancini

Varm olien op i en gryde eller på en pande.

Tag lidt risotto og flad det ud og kom en tsk. parmesan i og form risottoen til kugler ca. på størrelse med en lille lime. Rul risottokugler i mel blandet med paprika, salt og peber, derefter i sammenpiskede æg og tilsidst i rasp. Friter kuglerne i olien i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle på en tallerken. Drys med timian og parmesan og server herefter risottokuglerne evt. med dyppelse. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar