Græskarrisotto med timian og gulerod - Risotto med græskar og gulerod
Opskrifter Livsstil Shop

Græskarrisotto med timian og gulerod

Græskarrisotto med timian og gulerod – Opskrift på cremet risotto med græskar, gulerod og timian. Risotto er så lækkert og nemt at lave selv. Hele min familie elsker risotto og vi får det faktisk alt for sjældent, hvilket er en skam. Min søster Alberte er virkelig god til at lave risotto, og hun har faktisk engang delt sin skønne og lækre opskrift på svamperisotto. Derudover har jeg også en lækker opskrift på pizza risotto.

Opskriften er nem at følge, man skal bare have lidt tålmodighed, da man helst skal røre i sin risotto hele tiden, og det tager ca. 30 min. før risene er møre. Jeg har pyntet risottoen med ekstra parmesan og frisk timian. Risottoen kan også pyntes med stegt bacon, parmaskinke eller en god klat ricotta. Du kan også nyde stegt kylling til eller blot helt undlade kød og evt. pynte med hakkede nødder. Rigtig god fornøjelse.

Forberedelse 10 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Græskarrisotto

2 gulerødder

300 g hokkaido græskar

3 spsk. olivenolie

2 alm. løg, finthakket

3 fed hvidløg, finthakket

4 dl risottoris

2 dl hvidvin

Ca. 1 L grøntsagsbouillon

80 g parmesan eller en anden hård ost, plus lidt ekstra til topping

50 g frisk timian, hakket

Fremgangsmåde

Græskarrisotto

Skær gulerødder og græskar ud i stykker og kør dem i en minihakker eller foodprocessor.

Varm 2 spsk. olivenolie op i en gryde (den jeg brugte er 3L), sauter løg og hvidløg i den varme olie. Når de er blevet gennemsigtige hældes hakkede gulerødder, græskar og risene i. Bland risene godt rundt, og lad det trække smag i et par minutter under omrøring. Derefter hældes hvidvinen i, mens der stadig røres godt. Når alkoholen er fordampet hældes 1 dl bouillonvand i. Når noget af væsken er fordampet og det er kogt lidt ind, hældes endnu en dl i. Sådan fortsætter man til alt bouillonvandet er brugt op. Det er rigtig vigtigt at man hele tiden rører i det, så det ikke brænder på i bunden.

Når den sidste dl er hældt i, og det er kogt ind til en blød grød hældes parmesanosten, timian og en spsk. olie i og det blandes godt rundt. Nu skulle det meget gerne have fået en cremet konsistens. Smag til med lidt peber og måske salt, hvis du synes at den mangler.

Top portionerne med lidt mere revet parmesan og timian. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.