Opskrifter Livsstil

Butter chicken

Butter chicken er en skøn og cremet indisk gryderet, hvor der er smæk på krydderierne. Jeg elsker butter chicken, og det er en ret, der er perfekt at servere her i efterårsmånederne. Retten tager lidt tid at lave, fordi kyllingen skal ligge i en lækker marinade natten over, så den tager smag og bliver ekstra mør. Men det er alt ventetiden værd! Jeg har serveret blomkålsris til butter chicken, men almindelig ris er selvfølgelig også lækkert. Server også gerne fladbrød eller naan brød til og raita. Prøv også min indiske Dhal, græskarsupper og Massaman Curry. Rigtig god fornøjelse!

Butter chicken

Mad til 4-6 personer
Forberedelse + 12 t. / Tilberedning + 12 t. / I alt + 12 t.
Ingredienser

Marinade

3 fed hvidløg

1,5 tsk. salt

2 tsk. gurkemeje

1 tsk. stødt kanel

Ca. 1 spsk. friskrevet ingefær

0,5 dl olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

1 tsk. chili enten frisk eller tørret

2 dl yoghurt, neutral

 

750 g kyllingebrystfilet

Sauce

Ca. 50 g smør

3 fed hvidløg, presset

1 tsk. chilipulver

4 tsk. Garam Masala

3 tsk. paprika

Ca. 1 spsk. friskrevet ingefær

2 dl kyllingeboullion

1 dåse hakkede tomater

3 dl piskefløde

4 spsk. tomatpure

Smag til med salt og peber

Derudover

Ris eller blomkålsris

Cashewnødder

Koriander eller persille

Fladbrød

Evt. raita

Fremgangsmåde

Marinade

Bland alle ingredienserne (pånær kylling) sammen i en stor skål til en ensartet marinade. Skær herefter kyllingen ud i mundrette tern og kom kyllingen ned i marinaden. Lad kyllingen trække i marinaden i køleskabet natten over.

Steg herefter kyllingen med marinaden i en gryde (hvor der også er plads til at lave saucen i). Kyllingen skal blot få lidt farve og ikke gennemsteges. Kom den stegte kylling med evt. væske (det er her alt den gode smag er) op i en skål og lav saucen.

Sauce

Smelt smørret i gryden og lad det boble lidt. Sauter hvidløg, chilipulver, Garam Masala, paprika og ingefær. Pas på krydderierne ikke brænder på, så hold øje med det og rør godt rundt i gryden. Tilsæt herefter bouillon, hakkede tomater, fløde og tomatpure. Lad det stå at simre et par minutter. Hæld herefter kyllingen i og lad det hele stå at småsimre under låg. Det bliver allerbedst, hvis det får lov til at stå længe at simre. Hvis du ikke har tid til at lade suacen stå at simre og blive tyk, så kan du evt. jævne saucen.

Server butter chicken med blomkålsris eller almindelige ris, cashewnødder, koriander, fladbrød og evt. raita. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.