Butter chicken med kyllingekødboller – Opskrift på lækker butter chicken med kyllingekødboller. Butter chicken er en af de bedste indiske retter. Her har jeg lavet butter chicken i en lidt anderledes og hurtigere version, som egner sig godt som aftensmad i hverdagene. Jeg har en opskrift på en klassisk butter chicken, hvor kyllingen ligger i en marinade med yoghurt og krydderier i og trækker natten over. Det er en lidt længere process, og den ret er derfor ikke så hverdagsvenlig. I er vilde med min opskrift på kyllingekødboller i tomatsauce serveret med pasta, så derfor tænkte jeg at bruge kyllingekødboller i en anden version.
Hvad kan jeg servere til retten?
Butter chicken med kyllingekødboller serveres som almindelig butter chicken nemlig med kogte ris, naanbrød eller fladbrød, frisk persille eller koriander. Retten kan også serveres med raita, som er en yoghurt dressing med krydderier, agurk og rødløg, ristede mandler eller limebåde.
Retten kan sagtens fryses ned og blot varmes i en gryde. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Butter chicken med kyllingekødboller
Ingredienser
Butter chicken med kyllingekødboller
Kyllingekødboller
800 g hakket kyllingekød
1 løg, finthakket
2 æg
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
Sauce
2 store løg, finthakket
2 fed hvidløg
Frisk ingefær
2 spsk. garam masala
1 spsk. karry
1 tsk. cayenne peber
1 tsk. gurkemeje
140 g tomatpure
1 dåse hakkede tomater
2 dåser kokosmælk
50 g smør
100 g yoghurt
Smag til med salt og peber
Derudover
Ris
Naanbrød eller fladbrød
Evt. raita
Frisk persille eller koriander
Fremgangsmåde
Kyllingekødboller
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Kom alle ingredienserne i en skål (enten en skål til røremaskine eller bare en alm. skål). Rør farsen sammen og smag til om der skal mere salt eller peber i. Rør endelig ikke for meget i farsen, for så bliver den for tynd, den skal blot lige røres sammen til den er sammenhængende. Form farsen til ca. 20 kødboller (hvis farsen er meget klistret, så kan du tage lidt olie på hænderne, så er det meget nemmere). Placer kødbollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20 minutter. Lav saucen imens.
Sauce
Svits løg, hvidløg og ingefær på en pande eller i en gryde. Tilsæt krydderierne og “brænd dem af”. Tilsæt tomatpure, kokosmælk, smør og yoghurt. Rør godt rundt og lade saucen simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber. Du kan sagtens lade saucen simre længere tid, men hvis tiden er knap, så er 15-20 minutter fint. Kom kyllingekødbollerne i saucen og server med ris, naanbrød/fladbrød, raita og frisk persille eller koriander. Velbekomme!