Boller i karry – Opskrift på den bedste boller i karry ret med karrysauce, kødboller og ris. En af de lækreste klassiske danske retter, som er en dejlig velsmagende ret. Boller i karry står højt på listen over familielivretter både herhjemme og sikkert også hjemme hos dig. Den dejlig cremede karrysauce med kødboller og ris er virkelig en nem og lækker hverdagsret.
Afhængig af hvilken slags karry du bruger, og hvor mild eller stærk den er, så smag dig endelig frem og find frem til den helt rette mængde af karry. Jeg kan godt lide at bruge en blanding af en mild karry og en stærk karry. Jeg koger kødbollerne i vand sammen med forskellige grøntsager, som jeg efterfølgende blender sammen med saucen. På den måde får man lige sneget lidt ekstra grønt ind i maden.
Boller i karry
Ingredienser
KødbollerFremgangsmåde
Kødboller
Rør kødet sammen med de øvrige ingredienser til en sammenhængende fars. Smag til med salt og peber. Lad farsen hvile i 30 minutter.
Kom imens rigeligt med vand op i en stor gryde med salt sammen med løg, porrer og gulerødder, skåret i grove stykker.
Form farsen til ca. 25 lige store kødboller og kog kødbollerne i vandet i ca. 5 minutter eller indtil de selv kommer op til overfladen. Gem vandet samt grøntsagerne til saucen.
Karrysauce
Brun smørret i en stor gryde, tilsæt karry og bland det godt rundt. Tilsæt groft revet løg og æble og brun det i karrysmørret. Kom melet i og rør det grundigt rundt. Tilsæt varm mælk lidt af gangen, hvor der røres grundigt i mellem hver, sådan at du får en glat sauce. Tilsæt vand fra kødbollerne samt grøntsagerne. Blend det hele sammen med en stavblender og kog herefter saucen op ved middelvarme til en glat og tyk sauce. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber og tilsæt herefter kødbollerne.
Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
Retten kan serveres som den er eller den kan toppes med diverse lækre toppings:
- Æbletern
- Frisk persille
- Ristede kokosflager
- Rosiner
- Mangochutney
- Ananassalsa
- Bananskiver
Det er også en ret der er nem at lave til mange mennesker. Hjemme hos mig har boller i karry i hvert fald tit været en del af fødselsdagsmenuen til fødselsdagsgæster. Boller i karry har vi også tit lavet en stor portion af, frosset det ned og taget det med på skiferie, når vi har boet i lejlighed eller hytte med køkken. Så er der nem aftensmad efter en lang dag på ski.
Prøv også min opskrift på mørbradgryde eller min opskrift på lækker svensk pølseret.
En klassisk ret: Boller i karry
Boller i karry er en rigtig dansk klassiker, som mange af os har et blødt punkt for. De saftige kødboller, lavet af hakket svinekød eller kalv, simrer i en lækker karrysauce, der bare smager himmelsk. Den gyldne sauce, ofte lavet med kokosmælk eller fløde, giver en blid og dejlig smag, som både børn og voksne elsker.
Det er ikke kun en velsmagende ret; den emmer også af dansk hygge og tradition. Boller i karry står på mange middagsborde og serveres typisk med ris og måske lidt ærter. Det er en ret, der bringer minder om familiefrokoster og hyggelige søndage.
Og så er den super nem at lave! Man kan altid tilsætte lidt grøntsager, hvis man vil. Boller i karry er derfor ikke bare mad; det er en del af vores danske madkultur, som mange holder af.
Skriv endelig en kommentar