Blomkålsfad med porrer - Opskrift på nemt tilbehør til aftensmaden

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Blomkålsfad med porrer

Blomkålsfad med porrer – opskrift på nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden. Blomkål bagt i ovnen med porrer, fløde og ost er et skønt bud på lækkert tilbehør til aftensmaden. Jeg elsker blomkål og spiser det i hvert fald et par gange om ugen. Blomkål kan bruges til mange ting og blomkål kan både blendes, koges, bages og steges. Dette blomkålsfad minder ret meget om flødekartofler, men her er der lidt mere grønt i. Server blomkålsfadet til kød, fisk, kylling eller server det som en erstatning for kød sammen med en grøn salat og lækkert brød. Tilsæt også broccoli eller en hvid fisk til fadet, det bliver også virkelig lækkert. Prøv også blomkålscouscous, grøntsagsdeller med blomkål, smørstegt blomkål og bagt blomkål med parmesan. Rigtig god fornøjelse!

Blomkålsfad med porrer

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 45 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Blomkålsfad med porrer

Fremgangsmåde

Blomkålsfad med porrer

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Del blomkål i buketter. Ordn porrer og skær dem i skiver. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og fordel blomkål og porrer i fadet. Tilsæt hvidløg, fløde, frisk timian, krydr godt med salt og peber og drys herefter ost på toppen. Bag fadet i ovnen i 15 minutter med staniol over. Fjern staniol og bag yderligere 30 minutter til osten er gylden

Bedøm

Bliv medlem 

Gode tips fra blomkålsfad med porrer

Når du skal lave blomkålsfad med porrer, er der flere tips og tricks, der kan hjælpe dig med at få den bedste smag og konsistens. Start med at vælge et friskt blomkålshoved; det skal være fast og uden brune pletter. Del blomkålet i buketter og blancher dem kort i kogende vand for at bevare farven og give dem en lettere tekstur.

Når du arbejder med porrer, skal du huske at rense dem grundigt, da der ofte sidder jord mellem lagene. Skær dem i tynde skiver og svits dem i lidt olivenolie, indtil de bliver bløde og søde. Dette trækker smagen frem og giver retten en dejlig dybde.

Overvej at tilsætte lidt ost til din sauce for ekstra cremede noter. En blanding af revet cheddar og parmesan fungerer rigtig godt. Når du samler fadet, kan du drysse lidt brødkrummer eller nødder på toppen for at give et sprødt element.

Bag retten, indtil den er boblende og gylden. Lad den hvile et par minutter, før du serverer. Det er en lækker, sund ret, der er perfekt som tilbehør eller hovedret!

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Hej Frederikke. Hvad er begrundelsen for bagepapir i fadet, tænker jeg ville servere det i fadet og det vil jo ikke se så godt ud med bagepapir og det vil sikkert være umuligt at fjerne. Så er der en grund til bagepapir i fadet som jeg ikke lige kan gennemskue ?

Skriv en kommentar