Grøntsagsdeller med blomkål og kikærter - sprøde grøntsagsdeller
Opskrifter Livsstil Shop

Grøntsagsdeller med blomkål og kikærter

Grøntsagsdeller med blomkål og kikærter er et godt alternativ til kød. Grøntsagsdellerne er lækre sprøde og fulde af smag. Jeg har smagt dem til med bl.a. frisk timian, feta og forårsløg, men det kan også være chili, parmesan eller frisk oregano. Grøntsagsdellerne kan serveres sammen med en god salat, denne dip og et lækkert brød. Se også disse deller med squash og gulerod, som serveres med ærtedip. Rigtig god fornøjelse!

 

Mad til 4-6 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Grøntsagsdeller (ca. 20 stk.):

1 blomkålshoved

2 tsk. salt

1 dåse kikærter

2 æg

50 g hvedemel

2 fed hvidløg, presset

1 alm. løg, skåret i tern

1 dl piskefløde

3 dl havregryn

100 g fetaost

Frisk timian efter smag

3 stængler forårsløg, skåret i små ringe

Peber

Olie til stegning, f.eks. olivenolie

 

 

Fremgangsmåde

Grøntsagsdeller:

Kør blomkål i en foodprocessor og bland det sammen med salt. Lad det stå at trække i 15 minutter og pres væsken ud. Kør kikærter i foodprocessoren til de er hakket groft. Bland kikærter sammen med blomkål og tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt til en ensartet masse. Lad dejen stå at trække, imens du varmer en pande med olie op. Form ca. 20 lige store deller og steg dem på panden i ca. 5 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne. Læg dellerne på en tallerken med køkkenrulle, så fedtet kan suges fra. Server dellerne lune. Velbekomme!

Bedøm denne ret

3 Comments
  1. Hej,
    Har lavet dem en enkelt gang og de simpelthen så lækre ?
    Har du erfaring for om de kan fryses?

  2. Lækkert – tak for dit hurtige svar. Har nemlig lidt blomkål der ser ‘træt ud’, og så er det jo en oplagt mulighed ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.