Grøntsagsdeller med blomkål og kikærter er et godt alternativ til kød. Grøntsagsdellerne er lækre sprøde og fulde af smag. Jeg har smagt dem til med bl.a. frisk timian, feta og forårsløg, men det kan også være chili, parmesan eller frisk oregano. Grøntsagsdellerne kan serveres sammen med en god salat, denne dip og et lækkert brød. Se også disse deller med squash og gulerod, som serveres med ærtedip. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Grøntsagsdeller (ca. 20 stk.):
1 blomkålshoved
2 tsk. salt
1 dåse kikærter
2 æg
50 g hvedemel
2 fed hvidløg, presset
1 alm. løg, skåret i tern
1 dl piskefløde
3 dl havregryn
100 g fetaost
Frisk timian efter smag
3 stængler forårsløg, skåret i små ringe
Peber
Olie til stegning, f.eks. olivenolie
Fremgangsmåde
Grøntsagsdeller:
Kør blomkål i en foodprocessor og bland det sammen med salt. Lad det stå at trække i 15 minutter og pres væsken ud. Kør kikærter i foodprocessoren til de er hakket groft. Bland kikærter sammen med blomkål og tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt til en ensartet masse. Lad dejen stå at trække, imens du varmer en pande med olie op. Form ca. 20 lige store deller og steg dem på panden i ca. 5 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne. Læg dellerne på en tallerken med køkkenrulle, så fedtet kan suges fra. Server dellerne lune. Velbekomme!
Hej,
Har lavet dem en enkelt gang og de simpelthen så lækre ?
Har du erfaring for om de kan fryses?
Så skønt at høre! Ja, de kan sagtens fryses 🙂
Lækkert – tak for dit hurtige svar. Har nemlig lidt blomkål der ser ‘træt ud’, og så er det jo en oplagt mulighed ?