Saftige og smagfulde julefrikadeller med julekrydderier
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Julefrikadeller

Julefrikadeller – Opskrift på saftige og smagfulde julefrikadeller med julekrydderier. Disse julede frikadeller har en dejlig krydret smag fra julekrydderier. Der er bl.a. allehånde, nellike og kardemomme i farsen. Farsen røres sammen og sættes på køl i min. 1 time, men den kan sagtens stå i et par timer, så den kan trække smag fra krydderierne. Herefter formes farsen til frikadeller, som steges i rigeligt smør på en pande. Julefrikadellerne kan serveres til julefrokoster med f.eks. denne rødkålssalat med saltmandler og æbler.

Frikadellerne kan sagtens laves i en airfryer også. Du sparer en del fedtstof ved at lave frikadeller i airfryer, og jeg synes selv, at de bliver saftige og lækre.

Jeg har faktisk en hel kategori med forskellige deller, som du også kan komme i f.eks. et lækkert pitabrød. Frikadellerne er super gode at fryse ned, så kan der tages lidt op ad gangen afhængig af, hvor mange man skal bruge. Rigtig god fornøjelse!

Julefrikadeller

Opskrift til 5-6 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 20 min.
I alt 1 t. 20 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Rør farsen med salt og lad det stå i 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen til den er sammenhængende. Stil farsen på køl i 1 time, men gerne et par timer.

Varm en pande op med godt med smør. Form farsen til ca. 20 stk. frikadeller og steg dem på panden i ca. 5-6 min. på hver side eller indtil har taget farve. Server. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar