3 skønne salater! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

3 skønne salater!

For nogle uger siden sendte jeg live på Instagram, og der var flere der efterspurgte opskrifter på andet end kager, f.eks. salater. Så er det jo rigtig heldigt at ligeså meget, som jeg elsker at bage, lige så meget elsker jeg også at trylle med ”rigtig” mad i køkkenet. Det er stort set altid mig der laver salaten til aftensmaden, og jeg elsker det. Det lyder måske mærkeligt, men jeg elsker at skylle, snitte og hakke. Og salaten er jo en uundværlig spiller i et hvert måltid. Disse 3 salater er mine yndlingssalater, så de er tit på menuen, og de er super nemme at lave og kan varieres i det uendelige. Jeg bruger dem både som tilbehør og som frokost salater, hvor jeg evt. supplerer med lidt kød eller fisk og hjemmelavet humus eller tzatziki.

 

Og når du har forsøgt dig med salatopskrifterne, så kan du finde en dessert at servere bagefter, her på domænet. Det handler jo om balance!

 

Her kommer salatopskrifterne:

 

3 skønne salater!

Ingredienser

Vandmelonsalat:
Spidskålssalat:
Jordbærsalat:

Fremgangsmåde

Vandmelonsalat:

Skær vandmelonen ud i små tern. Skær løget ud i fine både (du kan evt. vende løgbådene i lidt hindbær- eller balsamico-eddike før, de blandes i salaten). Skær feta i tern. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de får lidt farve. Anret salaten i en flad skål: Vandmelon, løg, feta, friskklippet purløg og til sidst græskarkerner.

Spidskålssalat:

Skær spidskål i meget fine strimler. Skær forårsløg i skiver. Skær avocadoen i tern og dryp citron- eller limesaft over. Vend ingredienserne sammen, og drys blåbær og tranebær på toppen.

Jordbærsalat:

Bland salatbladene og læg dem på et fad. Skær jordbærrene i kvarte og fordel dem over salaten. Bryd mozzarella osten i mindre stykker ud over salaten. Rist pinjekernerne på en tør pande og drys dem på toppen.

Velbekomme! Og rigtig dejlig mandag!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar