Shakshuka med parmaskinke og ricotta

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Shakshuka med parmaskinke og ricotta

Shakshuka med parmaskinke og ricotta. Shakshuka er en krydret tomatsauce, hvor man pocherer æg i saucen. Denne ret bliver tilberedt på en pande og kræver ikke alverdens tid og ingredienser. Jeg har toppet den med sprødstegt parmaskinke, ricotta, avocado og forårsløg, men man kan toppe den med alle mulige forskellige toppings. Spis denne ret til brunch, frokost eller aftensmad og server f.eks. et stykke godt brød til. hvis du ønsker tomatsaucen mere krydret og stærk i smagen, så prøve at tilsætte frisk chili eller Sriracha til saucen. God fornøjelse!

Shakshuka med parmaskinke og ricotta

Ingredienser

Shakshuka (til 4 personer):

Fremgangsmåde

Shakshuka:

Svits løg, hvidløg og peberfrugt i olivenolie på en pande. Tilsæt hakkede tomater og krydderier og lad det stå at simre lidt. Smag saucen til om du ønsker flere krydderier i. Lav 4 huller og slå et æg ud i hvert hul. Læg låg på panden og lad æggene pochere under låg i ca. 10 minutter. Steg parmaskinken sprød på en tør pande. Fordel parmaskinke på panden sammen med ricotta, avocado og forårsløg og server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Gode tips til shakshuka med parmaskinke og ricotta

Når du laver shakshuka med parmaskinke og ricotta, er der flere gode tips, der kan hjælpe dig med at opnå det bedste resultat. Start med at vælge friske ingredienser; søde tomater og sprøde peberfrugter giver en fantastisk smag. Du kan også vælge at bruge dåsetomater, hvis det er mere praktisk, men friske tomater giver en dejligere konsistens.

Når du tilbereder tomatsaucen, så lad den simre i lidt tid for at udvikle smagen – tilsæt gerne lidt hvidløg og løg for ekstra dybde. Brug en god mængde krydderier som spidskommen og paprika for at give retten et ekstra pift.

Når du slår æggene ned i saucen, skal du sørge for at lave små fordybninger, så æggene kan koge jævnt. For at få en lækker konsistens, kan du toppe retten med små klatter ricotta og sprøde stykker parmaskinke, lige inden du serverer.

Server shakshukaen med et lækkert brød til at dyppe i saucen, og pynt med friske krydderurter som persille eller koriander for ekstra farve og smag. Det vil helt sikkert imponere dine gæster!

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar