Opskrifter Livsstil

Flødekartofler med ost og timian

Verdens bedste flødekartofler med ost og timian. Så cremede og helt uimodståelige. Jeg elsker flødekartofler, og det er så sjældent, at jeg får det efterhånden. Disse flødekartofler er med timian og masser af fløde og ost, så de er helt perfekt cremede og lækre. Server flødekartoflerne sammen med kød, kylling eller som et godt indslag til salater og vegetarretter. Flødekartoflerne kan piftes op med porre, spinat eller grønkål. Sådan en omgang flødekartofler passer perfekt til det kolde vejr vi går i møde. Rigtig god fornøjelse!

Flødekartofler med ost og timian

Tilbehør til 4-6 personer
Forberedelse 15 / Tilberedning 50 min. / I alt 1 t. 5 min.
Ingredienser

Flødekartofler

1 kg kartofler f.eks. bagekartofler

2-3 fed hvidløg, presset

2 alm. løg, finthakket

Frisk timian

1 tsk. stødt muskatnød

Salt og peber

Ca. 6 dl fløde

100 g revet ost, f.eks. mozzarella

Smør til at smøre fadet med

Fremgangsmåde

Flødekartofler

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skyl kartoflerne (jeg har beholdt skrællen på) og skær dem i tynde skiver.

Bland hvidløg, løg, timian, muskatnød, salt og peber sammen i en skål og tilsæt fløden. Lad det stå lidt.

Smør et ildfast fad med smør. Læg kartoflerne i fadet og hæld flødebladningen på. Sørg for at kartoflerne er godt dækket af fløde og at fyldet også ligger imellem kartoflerne. Drys til sidst med revet ost. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 40-50 minutter afhængig af hvor tykke kartoffelskiverne er skåret. Stik evt. i dem med en skarp kniv, for at mærke om kartoflerne er bløde. Du kan evt. skrue op på 225 C de sidste 5-10 minutter, for at få overfladen sprød og gylden. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.