Flødekartofler med ost og timian - Opskrift på de bedste cremede flødekartofler
Opskrifter Livsstil Shop

Flødekartofler med ost og timian

Verdens bedste flødekartofler med ost og timian. Så cremede og helt uimodståelige. Jeg elsker flødekartofler, og det er så sjældent, at jeg får det efterhånden. Disse flødekartofler er med timian og masser af fløde og ost, så de er helt perfekt cremede og lækre. Server flødekartoflerne sammen med kød, kylling eller som et godt indslag til salater og vegetarretter. Flødekartoflerne kan piftes op med porre, spinat eller grønkål.

Jeg koger kartoffelskiverne i vand inden, de hældes over med flødeblandingen. På den måde bliver kartoflerne dejligt bløde og snaskede.Sådan en omgang flødekartofler passer perfekt til det kolde vejr vi går i møde. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tilbehør til 4-6 personer
Forberedelse 15 / Tilberedning 50 min. / I alt 1 t. 5 min.
Ingredienser

Flødekartofler

1,5 kg kartofler f.eks. bagekartofler

2-3 fed hvidløg, presset

2 alm. løg, finthakket

Frisk timian

1 tsk. stødt muskatnød

Salt og peber

1 L piskefløde

Smør til at smøre fadet med

200 g revet  mozzarella

50 g revet parmesan

Fremgangsmåde

Flødekartofler

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skyl kartoflerne (jeg har beholdt skrællen på) og skær dem i tynde skiver evt. på mandolinjern.

Kom kartoffelskiverne i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt salt og kog vandet op. Når vandet koger, skal kartoffelskiverne koge i 5-7 min. Hæld vandet fra.

Bland hvidløg, løg, timian, muskatnød, salt og peber sammen i en skål og tilsæt fløden. Lad det stå lidt.

Smør et ildfast fad med smør. Læg kartoflerne i fadet og hæld flødebladningen på. Sørg for at kartoflerne er godt dækket af fløde og at fyldet også ligger imellem kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 40 minutter. Tag fadet ud af ovnen og drys med revet ost og bag i ca. 20 min. Stik evt. i kartoflerne med en skarp kniv, for at mærke om kartoflerne er møre. Du kan evt. skrue op på 225 C de sidste 5-10 minutter, for at få overfladen sprød og gylden. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.