Suppesøndag byder i dag på en skøn og cremet græskarsuppe med lækre toppings. Det er jo perfekt suppevejr i dag! Suppen er virkelig nem at lave og egner sig godt til at lave i en større portion, så du har hurtig mad igen dagen efter. Jeg har her serveret suppen med creme fraiche, friske æbler skåret i tern, græskarkerner og limeolie. Prøv også med sprødt stegt bacon eller kikærter ristet i ovnen. Server et dejligt brød til suppen f.eks. foccacia brød, sprødt og luftigt brød, snegle med ost og oliven eller snoet pestobrød. Jeg har tilsat piskefløde for at få suppen cremet, men det smager også skønt med kokosmælk i. Prøv også denne kartoffel-porre-suppe. Rigtig god fornøjelse!
Suppesøndag: Cremet græskarsuppe
Ingredienser
Græskarsuppe:Fremgangsmåde
Græskarsuppe:
Skyl og ordn grøntsagerne. Svits gurkemeje, chili, ingefær, løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde eller en stor pande med høje sider. Tilsæt de resterende grøntsager og hæld bouillon på. Læg låg på og lad det simre ved middelhøj varme i 30 minutter eller indtil grøntsagerne er møre. Brug en stavblender og blend herefter til en ensartet masse. Lad suppen småkoge imens du hælder fløden i. Smag til med salt og peber og server suppen med toppings. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
For at gøre din græskarsuppe endnu mere spændende kan du eksperimentere med forskellige krydderier og smagsgivere. En smule ingefær eller hvidløg kan tilføje en dejlig varme og dybde til retten. Du kan også overveje at tilsætte nogle friske krydderurter som timian eller rosmarin for at give suppen et friskt pift. Hvis du ønsker en ekstra dimension, kan ristede urter eller en smule balsamicoeddike drizzles over toppen, lige før servering.
Husk, at græskarsuppe er meget fleksibel, så du kan tilpasse den efter dine præferencer eller hvad du har i køleskabet. Den er også ideel til at bruge op på rester af grøntsager – så længe de passer ind i smagsprofilen, kan du være kreativ! Bon appétit!
Skriv endelig en kommentar
Bruger du også skrællen af græskarret?
Hov det har jeg vidst ikke fået skrevet, men jeg tager skrællen af selvom det sagtens kan gøres med skræl 🙂