Tomatsalat med burrata - Opskrift på den bedste tomatsalat med burrata
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tomatsalat med burrata

Tomatsalat med burrata – Opskrift på den bedste tomatsalat med burrata. Denne tomatsalat er super lækker og virkelig nem, frisk og simpel. Tomatsalaten består af forskellige tomater i forskellige størrelser og farver, som er toppet med burrata, ristede pinjekerner, frisk basilikum og olivenolie. Jeg elsker burrata, og den bløde cremede ost har en stor plads i mit osteglade hjerte. Burrata er en slags mozzarella ost, bare med en blødere og mere cremet midte. Hvis du ikke har smagt burrata, og du godt kan lide mozzarella, så bliver du glædeligt overrasket over burrata og den dejlige cremede midte.

Serveringsforslag

Jeg kan godt lide denne salat, fordi den er så enkel, men består af lækre gode råvare. Tomaterne og burrata er et must, men der kan også tilføjes mange andre lækre ting til sådan en salat. Prøv f.eks. at lægge helt tyndt skåret squash skiver, dryppet med citron, imellem tomatskiverne, det giver nemlig et dejligt crunch. Jeg kan godt lide, hvis der også er et sødt indslag sammen med det salte og fede, så derfor smager det skønt med skiver af frisk fersken i tomatsalaten. Jeg drypper olivenolie udover, men prøv også med balsamico eller pesto. Soltørrede tomater, rødløg, oliven og saltede citroner er også perfekt i salaten.

Basilikum hører sig også til sådan en tomatsalat, men andre friske krydderurter er lige så lækkert!

Hvor kan jeg købe burrata?

Burrata er i de senere år blevet virkelig populær, så det er faktisk ganske nemt at få fat i det nu. Jeg køber det bl.a. i Bilka og Netto, men hos f.eks. Supermarco i København eller LaTreccia, kan man også købe den lækre ost. Galbani er også begyndt at sælge osten.

Prøv også min opskrift på tomatsalat med friteret feta eller min meget populære opskrift på cremet tomatsauce med pasta og burrata. Rigtig god fornøjelse!

Tomatsalat med burrata

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Tomatsalat med burrata

Fremgangsmåde

Tomatsalat med burrata

Skær tomaterne ud i skiver og fordel dem på en tallerken/fad. Placer en eller to burrata i midten og drys med ristede pinjkerner, olivenolie, flagesalt, peber og pynt med basilikum. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar