Basilikumspesto - Opskrift på den bedste pesto med basilikum
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Basilikumspesto

Basilikumspesto – den lækreste opskrift på hjemmelavet, skøn og smagfuld pesto med basilikum, pinjekerner, parmesan, olivenolie og hvidløg. Pesto er fantastisk, og kan virkelig bruges til mange ting, og også laves med mange forskellige ingredienser. Denne pesto er lavet med frisk basilikum, men det smager også vidunderligt med persille, ramsløg, løvstikke og pesto med soltørret tomat er også lækkert! Jeg rister pinjekernerne på en tør pande, det giver en god smag til pestoen. Pinjekernerne kan skiftes ud med mandler.

Pestoen kan bruges til tapas, serveres til lækkert hjemmebagt brød, pasta med pesto, bagt laks med pesto, sandwich, på pizzaer og serveres sammen med fetadip, hummus og grøntsagsstave. Rigtig god fornøjelse!

 

Basilikumspesto

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Basilikumspesto

Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker og kør det til en ensartet masse. Du kan også bare hakke det hele fint sammen med en kniv og så blande med olien.

Smag pestoen til med salt, peber og citronsaft og juster evt. med olie afhængig af hvilken konsistens du ønsker. Kom pestoen i en skål eller i et glas med låg og opbevar den på køl i op til 1 uge. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar