Sundere romkugler er et perfekt alternativ når lækkersulten melder sig. Disse sundere romkugler er lavet på kidney bønner og dadler, og de smager helt fantastisk. Normalt bruger man bønner i det salte køkken, men de gør sig ganske godt i det søde køkken også. Man kan i hvert fald ikke smage bønnerne i disse romkugler, da der også er tilsat kakao, honning, smeltet chokolade, peanutbutter og selvfølgelig rom. Romkuglerne kan også laves med sorte bønner. Hvis du trænger til flere ideer til sundere søde sager, så prøv mine sundere havregrynskugler eller dadelbarer med nødder og abrikoser. Jeg har også en opskrift på de traditionelle romkugler. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Sundere romkugler (ca. 16-18 stk.)
250 g kidney bønner eller sorte bønner, dem fra dåse
200 g juicy dadler, udsteenede
100 g smeltet mørk chokolade, gerne 70 %
2 spsk flydende honning
3-4 spsk peanutbutter
4 spsk kakao
40 g kokosmel + ekstra til at trille romkuglerne i
Romessens eller ægte rom
Fremgangsmåde
Sundere romkugler
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det til en ensartet og lidt klistret masse. Massen skal være klistret. Smag massen til med rom og stil massen på køl i 1 time. Tril herefter massen til lige store kugler og tril kuglerne i kokosmel. Opbevar dem på køl inden servering. Velbekomme!
Hej Frederikke,
Tak for en masse dejlige opskrifter!
Ved du hvor lang tid disse kan holde sig i køleskabet uden at miste lækkerheden?
Dbh Caroline
Dejligt at du kan lide mine opskrifter 🙂 Romkuglerne kan sagtens holde sig et par dage på køl, så længe de ligger i en luftæt beholder eller på anden vis er pakket godt ind 🙂
Hej Frederikke
Nu har jeg ikke lavet dem før – men er der en bestemt slags bønner og dadler, som du bruger? 🙂
Hilsen Carina
Jeg bruger kidney bønner (dem på dåse) og så bruger jeg juicy dates (dem i papæskerne) 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Kan de mon fryses?
Ja, det tror jeg sagtens de kan 🙂
Hej Frederikke.
Er der en foodprocessor, du kan anbefale til den lidt kompakte masse? Min har lidt svært ved at trække det.
Jeg bruger denne denne fra Braun, som jeg er vildt glad for 🙂
Hej! Hvor meget kom kommer du i?
Jeg smager mig bare frem, da jeg ikke så godt kan lide, at de smager for meget af rom. Vil skyde på et par skefulde 🙂