Sundere romkugler - Opskrift på de bedste sunde romkugler/dadelkugler
Opskrifter Livsstil Shop

Sundere romkugler

Sundere romkugler er et perfekt alternativ når lækkersulten melder sig. Disse sundere romkugler er lavet på kidney bønner og dadler, og de smager helt fantastisk. Normalt bruger man bønner i det salte køkken, men de gør sig ganske godt i det søde køkken også. Man kan i hvert fald ikke smage bønnerne i disse romkugler, da der også er tilsat kakao, honning, smeltet chokolade, peanutbutter og selvfølgelig rom. Romkuglerne kan også laves med sorte bønner. Hvis du trænger til flere ideer til sundere søde sager, så prøv mine sundere havregrynskugler eller dadelbarer med nødder og abrikoser. Jeg har også en opskrift på de traditionelle romkugler. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sundere snack til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Sundere romkugler (ca. 16-18 stk.)

250 g kidney bønner eller sorte bønner, dem fra dåse

200 g juicy dadler, udsteenede

100 g smeltet mørk chokolade, gerne 70 %

2 spsk flydende honning

3-4 spsk peanutbutter

4 spsk kakao

40 g kokosmel + ekstra til at trille romkuglerne i

Romessens eller ægte rom

Fremgangsmåde

Sundere romkugler

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det til en ensartet og lidt klistret masse. Massen skal være klistret. Smag massen til med rom og stil massen på køl i 1 time. Tril herefter massen til lige store kugler og tril kuglerne i kokosmel. Opbevar dem på køl inden servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

11 Comments
  1. Hej Frederikke,

    Tak for en masse dejlige opskrifter!

    Ved du hvor lang tid disse kan holde sig i køleskabet uden at miste lækkerheden?

    Dbh Caroline

    1. Dejligt at du kan lide mine opskrifter 🙂 Romkuglerne kan sagtens holde sig et par dage på køl, så længe de ligger i en luftæt beholder eller på anden vis er pakket godt ind 🙂

  2. Hej Frederikke
    Nu har jeg ikke lavet dem før – men er der en bestemt slags bønner og dadler, som du bruger? 🙂
    Hilsen Carina

    1. Jeg bruger kidney bønner (dem på dåse) og så bruger jeg juicy dates (dem i papæskerne) 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  3. Hej Frederikke.
    Er der en foodprocessor, du kan anbefale til den lidt kompakte masse? Min har lidt svært ved at trække det.

    1. Jeg smager mig bare frem, da jeg ikke så godt kan lide, at de smager for meget af rom. Vil skyde på et par skefulde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.