Sundere romkugler - Opskrift på de bedste sunde romkugler/dadelkugler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sundere romkugler

Sundere romkugler er et perfekt alternativ når lækkersulten melder sig. Disse sundere romkugler er lavet på kidney bønner og dadler, og de smager helt fantastisk. Normalt bruger man bønner i det salte køkken, men de gør sig ganske godt i det søde køkken også. Man kan i hvert fald ikke smage bønnerne i disse romkugler, da der også er tilsat kakao, honning, smeltet chokolade, peanutbutter og selvfølgelig rom.

Romkuglerne kan også laves med sorte bønner. Hvis du trænger til flere ideer til sundere søde sager, så prøv mine sundere havregrynskugler eller dadelbarer med nødder og abrikoser. Jeg har også en opskrift på de traditionelle romkugler. Rigtig god fornøjelse!

Sundere romkugler

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Sundere romkugler (ca. 16-18 stk.)

Fremgangsmåde

Sundere romkugler

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det til en ensartet og lidt klistret masse. Massen skal være klistret. Smag massen til med rom og stil massen på køl i 1 time.

Tril herefter massen til lige store kugler og tril kuglerne i kokosmel. Opbevar dem på køl inden servering. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

10 kommentarer
  1. Hej Frederikke,

    Tak for en masse dejlige opskrifter!

    Ved du hvor lang tid disse kan holde sig i køleskabet uden at miste lækkerheden?

    Dbh Caroline

    1. Dejligt at du kan lide mine opskrifter 🙂 Romkuglerne kan sagtens holde sig et par dage på køl, så længe de ligger i en luftæt beholder eller på anden vis er pakket godt ind 🙂

  2. Hej Frederikke
    Nu har jeg ikke lavet dem før – men er der en bestemt slags bønner og dadler, som du bruger? 🙂
    Hilsen Carina

    1. Jeg bruger kidney bønner (dem på dåse) og så bruger jeg juicy dates (dem i papæskerne) 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  3. Hej Frederikke.
    Er der en foodprocessor, du kan anbefale til den lidt kompakte masse? Min har lidt svært ved at trække det.

    1. Jeg smager mig bare frem, da jeg ikke så godt kan lide, at de smager for meget af rom. Vil skyde på et par skefulde 🙂

Skriv en kommentar