Popcakes, romkugler og træstammer

 

I dag giver jeg ordet til min søster og min mor, som har frembragt lækre chokolade popcakes, træstammer og romkugler:

Når man bager flotte Number Cakes eller denne, der skæres i facon af en stor kagebund, bliver der som regel mange rester kagebund tilovers. Det er generelt ærgerligt at skulle smide mad ud, og de reelle stykker kagebund kan selvfølgelig bare skæres ud og spises, men man kan også bruge alle resterne til disse lækre kager, som smager dejligt, er hyggelige at lave og pynter på kagebordet. Kageresterne kan fint fryses ned til en anden dag, hvis du ikke har tid til at lave f.eks. romkugler samme dag, som du laver din Number Cake.

Vi har brugt kagerester og en søndag formiddag på at lave disse tre slags kager:

Popcakes, der kan beskrives som en saftig kugle chokoladekage på pind, dyppet i mørk chokolade og drysset med pyntet af eget valg. Dekorative og et hit hos de fleste børn. Hvis du ikke har mod på at stå og bikse med træpinde og kagekugler, kan du bare overtrække kagekuglerne med chokoladen ligesom til konfekt.

Romkugler, klassikeren som man kender dem fra bageren, dog ved man hér præcis, hvad de indeholder, altså primært kagebund, hindbærsyltetøj og desuden rigtig rom J

Træstammer, endnu gammeldags kage, der består af små romkugle-stænger rullet i lækker rå marcipan og dyppet i chokolade. Rigtig god fornøjelse!

Popcakes, romkugler og træstammer
Ingredienser

Popcakes, ca. 40 små kager

Popcakes:

500 g kagebund, f.eks. fra denne opskrift

200 g flormelis

1-2 spsk kakao

200 g flødeost, f.eks. Philadelphia

50 g blødt smør

Derudover:

450 g mørk chokolade

Små træspyd

Pynt – vi brugte krymmel, frysetørrede hindbær og kokosmel

1-2 høje glas med sukker (til at stille de færdige popcakes i)

Romkugler, ca. 20-25 stk.:

500 g kagebund, f.eks. fra denne opskrift

1 spsk kakao

2 spsk hindbærsyltetøj

1 spsk kakaomælk eller alm. mælk

2-3 spsk rom (eller brug romessens, hvis du kan lide den smag)

½ portion romkugledej

Kokosmel til pynt

Træstammer, ca. 8-10 stk:

½ portion romkugledej

200 g marcipan

100 g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

Popcakes:

Smuldr kagedejen i en skål og bland flormelis og kakao i. Tilsæt flødeosten og blødt smør og rør det godt sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for blød, for så glider kuglerne ned ad træspyddene. Form massen til små kugler af ca. ½ spsk dej og sæt dem på køl.

Smelt ca. 300 g hakket chokolade over vandbad. Chokoladen må højst blive 52 C. Kom ca. 150 g hakket chokolade i en anden skål og tilsæt den smeltede chokolade. Rør rundt til al chokolade er smeltet. Dyp spidsen af et træspyd i chokolade og kom derefter en chokoladekugle på. Dyp chokoladekuglen i den smeltede chokolade og drys lidt pynt på toppen. Stil popcakes i et glas med sukker og fortsæt med den næste, indtil du har en hel buket at fine popcakes.

Romkugler:

Smuldr kagedejen i en skål og bland kakao i. Tilsæt hindbærsyltetøj og kakaomælk og rør det godt sammen til en ensartet masse. Smag til med rom. Vi delte denne portion romkugledej i 2 portioner, til henholdsvis træstammer og almindelige romkugler.

Rul små kugler af ca. ½ spsk romkugledej og vend dem i kokosmel.

Træstammer:

Del marcipanen i to portioner, og rul hver ud til et aflangt stykke på ca. 10 x 30 cm, imellem to stykker bagepapir. Del romkugledejen i 2 portioner, og rul hver til en lang rulle på ca. 30 cm. Læg romkugle-rullen midt på en af marcipan-strimlerne, og luk marcipanen rundt om. Gentag med den anden rulle. Skær hver rulle ud i ca. 5 stykker. Smelt chokoladen og dyp enderne af hvert stykke i chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.