Opskrift på Number Cake og lidt om kagebestillinger
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Number Cake og lidt om kagebestillinger

Årh, hvor fik jeg bare meget kærlighed på Instagram i går, efter at jeg postede et billede af denne Number Cake og de to lagkager, som jeg var så heldig at få lov til at bage til Lukas Grahams 30-års fødselsdag. Selvom det lyder som en kliché, har det væltet ind med søde og dejlige beskeder plus en masse spørgsmål omkring opskrifter på kagerne, kagebestillinger og fremgangsmåde! Tusind tak for jeres interesse – I er de bedste!

Opskrifterne:

Nummerkagen og de to runde lagkager indeholder samme chokoladebunde og luftig chokoladesmørcreme: Opskrifterne finder du i dette indlæg. I nummerkagen er cremen sprøjtet på i små “dutter” på begge lag, og i lagkagerne er cremen smurt ud imellem de fire lag bunde, og selve kagen er også smurt op med cremen. De to lagkager er desuden dækket af et lækkert lag chokoladeganache, der drypper ned ad siderne: Opskriften er fra dette indlæg, hvor jeg bare har byttet hvid chokolade ud med mørk chokolade. Jeg ville gerne ramme et enkelt, men smukt og maskulint udtryk på kagerne, så de blev pyntet med Toffifees, blåbær og brombær – nogle af bærrene  blev rullet i sølvstøv fra Mill&Mortar, og anrettet på henholdsvis et mørkt skærebræt og to flotte mørke fade. Du kan downloade skabeloner for tal- og bogstavkager lige her.

I min Instastory har jeg gemt to stories med step-by-step guides til at bage og samle en nummerkage.

Der bliver en del kagebund tilbage, når man har skåret tallene til nummerkagen ud, og det kan passende blive til disse lækre romkugler.

Kagebestillinger:

Jeg får dagligt beskeder fra jer, om det er muligt at bestille kager fra mig til forskellige store og små begivenheder. Det er så dejligt, at I kan lide dét, jeg laver, og det er jeg super taknemmelig for. Dog har jeg sjældent mulighed og tid til at bage til catering, da det er et stort og tidskrævende arbejde at bage kager på bestilling, også fordi det som regel skal være kage til mange personer.  Så normalt bruger jeg al min tid i køkkenet på at udvikle opskrifter her til bloggen, og selvfølgelig ind imellem at bage kager til familie og venner og særlige opgaver f.eks. til events. Jeg ville rigtigt gerne kunne bage kager til jer alle og er altid ked af at skulle sige nej.

Number Cake og lidt om kagebestillinger

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

21 kommentarer
  1. Hej Caroline
   Det kan du i princippet godt, fordi det er en smørcreme, og den kan godt holde sig frisk et par dage. Hvis du vil samle den et par dage før, skal du dække den godt til og vente med at komme bær og pynt på til den skal serveres. Men jeg ville selv foretrække at bage bundene dagen inden, og så skære tallene ud og samle kagen på dagen, hvor den skal spises. Så er du sikker på, at kanterne ikke bliver tørre. God fornøejlse!:-) Kh Frederikke

 1. Hej Frederikke. Kam bundene fryses? Og hvor mange gange gangede du opskriften op for at få den viste number cake og de to lagkager? På forhånd tak for svar 🙂 Kagerne er sindsygt flotte!

  1. Hej Maria
   Tusind tak! Jeg lavede dobbelt portion af opskiften, og bagte bundene i to bageplader på ca. 52×32 cm. Jeg har ikke selv prøvet at fryse bundene, men det tror jeg sagtens de kan 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 2. Hej Frederikke.
  Jeg vil lige høre, hvor mange personer vil du sige at en talkage som den er til?
  Mvh Pernille.

  1. Hej Pernille

   En number cake i 2 lag er til ca. 35-40 personer, men det kommer helt an på, hvor store stykker man skærer 🙂
   Kh Frederikke

 3. Hej Frederikke
  Kan man eventuelt putte appelsinsaft eller revet appelsinskrald i chokoladecremen, så den også får lidt syre?

 4. Hej Frederikke,
  Skal bage et 2-tal i samme to lag som din tal-kage.
  Størrelses mæssigt bliver den så stor som den nu kan blive i en bradepande i ovnen. Så den bliver jo større end dine tal da de begge kan være på én bradepande.
  Skal jeg mon lave normal eller dobbelt portion ud fra din opskrift på lagkagen som du henviser til?

  1. Hej Cathrine
   Jeg tror det er fint med en portion, jeg bager normalt dobbelt op, men jeg har også en meget stor bradepande 🙂

 5. Når du laver i to lag, er det så en tyk bund du skærer over på tværs eller to tynde bunde?
  Hvis den skal laves over to dage, ville du så nøjes med at bage bundende den første dag og lave creme og samle den næste, eller bage bunde og samle med cremen, men vente med pynt til næste dag? Vil helst ikke ende med tørre bunde

  1. Når jeg laver kagen i to lag, så er det to bunde der bliver skåret ud i tal 🙂 Se evt. denne video https://www.youtube.com/watch?v=s7ebAg1DogM, der kan du se præcist, hvordan jeg gør. Jeg ville bage bundene dagen inden og pakke dem godt ind i sølvpapir. Så ville jeg lave cremen og skære tallene ud,samt pynte på selve dagen:-) Rigtig god fornøjelse!

 6. Hej Frederikke. Jeg vil gerne lave din chokolde tallagkage. Jeg vil bare være sikker på, jeg får målene helt rigtigt. Hvis jeg skal have med to lag, så skal jeg lave dobbelt portion af din ¨Chokoladelagkage med overdrevet chokolade topping¨, korrekt? og er det samme for chokoladesmørcremen og ganach’en? 🙂 Tak for dig og dine lækre kager! Mvh Patricia

  1. Hej Patricia. Tak for din søde besked! Jeg laver både bund og smørcreme i dobbelt portion, da jeg bager i store bradepander. Så bruger jeg den overskydende kagebund til romkugler 🙂 Jeg laver ikke ganache til talkager, kun til lagkager, men det kan man jo sagtens gøre! Jeg håber, at det kan bruges ellers så skriv gerne igen! Rigtig god aften! Kh Frederikke Se evt. denne video: https://www.youtube.com/watch?v=s7ebAg1DogM

 7. Sprøjter du chokoladecremen på med det samme? Eller ligger du den i sprøjteposen og i køleskabet først? ?

 8. Hej Frederikke.
  Hvor mange procent er chokoladen du har anvendt? Og hvad vil du anbefale af %, hvis den ikke skal blive for sød og kvalmende.

 9. Hej Frederikke.
  Hvilken højde og bredde har de tal du skærer ud efter? Hvis ikke du selv har lavet skabelonerne til tallene hvor har du evt. fundet dem?
  Mvh Frederikke

Skriv en kommentar