Lækker chokoladelagkage med chokoskum og bær – en sand chokoladedrøm med luftige bunde og ganache. En meget rustik og nem kage. Brombærrene er fra min mormor og morfars have. Årh, det er altså bærlykke, med selvplukkede brombær! Prøv opskriften lige her:
Prøv også denne lagkage med hindbær og mazarin.
Ingredienser
Lagkagebunde med kakao:
6 æg
250 g sukker
2 spsk. vand
75 g kakao
75 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Chokoskum:
5 dl piskefløde
2 spsk. kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
Chokoladeganache:
150 g mørk chokolade
1,5 dl piskefløde
Fyld:
Jordbær
Hindbær
Brombær
Kirsebær
Fremgangsmåde
Lagkagebunde med kakao:
Tænd ovnen på 175 C varmluft. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen bliver lys og luftig. Kom vandet i. Bland mel, kakaopulver, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen. Vend melblandingen i æggemassen med en dejskraber. Beklæd to springforme (23 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i og bag i ca. 30 minutter – prøv at stik med en kødnål eller lign, der må ikke hænge dej fast. Lad lagkagebundene køle af. Lagkagebundene kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen, så skal du bare sørge for at pakke den godt ind. Skær dog først ud, når du skal samle kagen, så lagkagebundene ikke når at blive tørre.
Chokoskum:
Pisk fløden til skum og vend kakaopulver og vaniljesukker i skummet.
Chokoladeganache:
Hak chokoladen og kom den i en skål (der kan tåle varme). Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde ned i chokoladen og lad det stå i 5 minutter. Rør rundt i midten af skålen til massen samler sig.
Saml kagen:
Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og start med at befri lagkagebundene fra formene. Skær hver bund en gang igennem, så du i alt har 4 bunde. Læg den første bund på fadet og smør et godt lag chokoskum på. Kom lidt hindbær og jordbær på. Gentag indtil du har den sidste bund med chokoskum på. Hæld chokoladeganachen udover kagen, så den drypper nedad siderne. Pynt med brombær og kirsebær på toppen. Sæt kagen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!
Hvor længe kan den holde sig i køleskabet? 🙂
Den er bedst når den lige er lavet, men den kan sagtens holde sig 1-2 dage på køl:-)
Hej Frederikke
Du skriver at bundende godt kan laves nogle dage i forvejen, bare de pakkes godt ind. Hvordan skal de pakkes ind og opbevares de i køleskabet eller ved stuetemp.?
Vent med at skære dem over og pak dem ind i stanniol og derefter i en pose. Så holder de på fugtigheden og bliver ikke så hurtigt tørre 🙂 Rigtig god fornøjelse!
Skal choko ganachen være kold før man hælder den ud over kagen?
Den skal være afkølet, men ikke for kold 🙂
Hvad er det for noget kakaopulver der skal bruges i skummet?
Helt almindeligt bagekakao 🙂
Altså det samme kakao som i lagkagebundene? 🙂