Opskrift på lækker chokoladelagkage med chokoskum og bær
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladelagkage med chokoskum og bær

Lækker chokoladelagkage med chokoskum og bær – en sand chokoladedrøm med luftige bunde og ganache. En meget rustik og nem kage. Brombærrene er fra min mormor og morfars have. Årh, det er altså bærlykke, med selvplukkede brombær! Prøv opskriften lige her:

Prøv også denne lagkage med hindbær og mazarin.

Chokoladelagkage med chokoskum og bær

Ingredienser

Lagkagebunde med kakao:
Chokoskum:
Chokoladeganache:
Fyld:

Fremgangsmåde

Lagkagebunde med kakao:

Tænd ovnen på 175 C varmluft. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen bliver lys og luftig. Kom vandet i. Bland mel, kakaopulver, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen. Vend melblandingen i æggemassen med en dejskraber. Beklæd to springforme (23 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i  og bag i ca. 30 minutter – prøv at stik med en kødnål eller lign, der må ikke hænge dej fast. Lad lagkagebundene køle af. Lagkagebundene kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen, så skal du bare sørge for at pakke den godt ind. Skær dog først ud, når du skal samle kagen, så lagkagebundene ikke når at blive tørre.

Chokoskum:

Pisk fløden til skum og vend kakaopulver og vaniljesukker i skummet.

Chokoladeganache:

Hak chokoladen og kom den i en skål (der kan tåle varme). Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde ned i chokoladen og lad det stå i 5 minutter. Rør rundt i midten af skålen til massen samler sig.

Saml kagen:

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og start med at befri lagkagebundene fra formene. Skær hver bund en gang igennem, så du i alt har 4 bunde. Læg den første bund på fadet og smør et godt lag chokoskum på. Kom lidt hindbær og jordbær på. Gentag indtil du har den sidste bund med chokoskum på. Hæld chokoladeganachen udover kagen, så den drypper nedad siderne. Pynt med brombær og kirsebær på toppen. Sæt kagen på køl indtil den skal serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar