Kiksekage – Opskrift på nem og klassisk no bake kiksekage med ganache og vaniljekiks. Denne opskrift på nem og lækker kiksekage er altid et sikkert hit! Den bløde chokolade ganache samt de sprøde kiks er en perfekt kombination. Hjemme hos mig laver vi altid kiksekage i efterårsferien, det er sådan en hyggelig tradition og alle elsker den lækre kage.
Kiksekage består af en chokolade ganache med smeltet chokolade og smør, hvor der vendes en æggesnaps i af past. æggeblommer og flormelis. Kagen samles i en rugbrødsform med ganache og vaniljekiks i lag. Kagen stilles på køl, hvorefter den kan skæres i skiver og serveres. Kagen kan pyntes med knuste vaniljekiks eller hakkede nødder og frysetørrede bær. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
350 g mørk chokolade, hakket
150 g smør
50 g flormelis
4 pasteuriserede æggeblommer
ca. 30 vaniljekiks
Fremgangsmåde
Smelt smør og chokolade i en gryde. Lad det køle lidt af. Pisk imens æggeblommer og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt herefter chokoladen heri og pisk godt igen.
Beklæd en rugbrødsform med husholdningsfilm. Start med at kom chokolade i bunden og lidt op at siderne og læg et kikselag på. Fortsæt skiftevis med et chokoladelag og kikselag. Afslut med et lag chokolade og fold husholdningsfilm over kagen.
Stil kagen på køl i mindst 3 timer – gerne natten over. Skær den ud i skiver og server. Velbekomme!