Stor jordbærkage – Opskrift på stor jordbærkage i bradepande til mange mennesker med mazarinkage, chokolade, kagecreme og jordbær. Denne nemme jordbærkage er så lækker. Jordbærkagen består af en super svampet mazarinkage med chokoladelag på, en lækker cremet vaniljecreme og selvfølgelig en masse friske jordbær skåret i kvarte. Denne jordbærkage er genial at bage, hvis man skal servere kage for mange mennesker f.eks. til et studentergilde, bryllup, fødselsdag eller til en sommerfest.
Jeg har bagt kagen i den bradepande, der passer til ovnen, som er høj/dyb, for at der er plads til fyldet. Der er til ca. 25-30 personer i sådan en bradepande, så der er altså kage til mange mennesker her. Kagen kan sagtens bages dagen inden servering og opbevares på køl eller et køligt sted indtil, at den skal serveres. I stedet for kagecremen, så kan man også piske flødeskum med vaniljesukker og vende creme fraiche i. Prøv også min opskrift på den klassiske jordbærtærte. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Mazarinkage
500 g smør, blødt
500 g sukker
500 g marcipan, revet
10 æg
6 spsk. creme fraice
300 g hvedemel
Chokoladelag
300 g mørk chokolade
Kagecreme
8 æg (jeg bruger friske æg)
120 g sukker
80 g hvedemel
Kornene fra 1 vaniljestang
7 dl mælk (gerne sødmælk)
5 dl piskefløde
Derudover
1 kg jordbær, skåret i kvarte
Frisk mynte eller citronmelisse
Fremgangsmåde
Mazarinkage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør, sukker og marcipan lyst og luftigt. Pisk et æg i adgangen. Tilsæt creme fraiche. Sigt melet i dejen og pisk igen.
Kom dejen i en bradepande til ovnen (min er ca. 37×45), gerne den dybe, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20-25 min. Kagen må gerne være lidt blød i midten. Tag kagen ud af ovnen, fordel chokoladen på kagebunden, lad det smelte og smør det herefter ud. Lad kagen afkøle og stil den gerne på køl indtil den er helt kold.
Kagecreme
Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål, dæk den med husholdningsfilm og stil den på køl til den er helt kold og fast.
Pisk fløden til en fast skum og vend kagecremen i. Fordel kagecremen ud på kagen og fordel jordbærrene på og pynt med mynte eller citronmelisse. Kagen kan serveres med det samme eller stå på køl/stå et køligt sted til dagen efter. Velbekomme!
Kan man halvere opskriften og lave i en mindre bradepande? 🙂
Ja, det kan man godt 🙂
Hejsa
Hvis man skal lave halvdelen , hvad str bradepande vil du anbefale så 🙂 og er bage tiden den samme . Bh katja
Kan man lave bunden dagen før og så smække kagen sammen på dagen ? Eller bliver bunden så for tør ?
Man kan sagtens bage bunden dage før 🙂