Stor brownie med chokoladeskum – Opskrift på stor brownie i bradepande til mange mennesker med chokoladeskum og bær. Denne nemme brownie er så lækker. Kagen består af en super svampet og fudgy brownie, en lækker cremet chokoladeskum med mascarpone og selvfølgelig en masse friske jordbær og hindbær. Denne kage er genial at bage, hvis man skal servere kage for mange mennesker f.eks. til et studentergilde, bryllup, fødselsdag eller til en sommerfest.
Jeg har bagt kagen i den bradepande, der passer til ovnen, som er høj/dyb, for at der er plads til fyldet. Der er til ca. 25-30 personer i sådan en bradepande, så der er altså kage til mange mennesker her. Kagen kan sagtens bages dagen inden servering og opbevares på køl eller et køligt sted indtil, at den skal serveres. Prøv også min opskrift på stor jordbærkage, som også er til mange mennesker. Prøv også denne kage med mascarpone creme. Rigtig god fornøjelse!
Stor brownie med chokoladeskum
Ingredienser
BrownieFremgangsmåde
Brownie
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Smelt smørret og lad det køle af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser, sigt det og vend det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør.
Hæld dejen i en bradepande til ovnen (min er ca. 37×45), gerne den dybe, beklædt med bagepapir. Bag kagen i 20-25 min. Lad kagen køle helt af.
Chokoladeskum
Pisk mascarpone, flormelis og piskefløde ved lav hastighed indtil det får en cremet konsistens. Tilsæt chokoladen og vend den forsigtigt i skummet. Fordel cremen på den afkølede kage. Pynt med bær og server kagen med det samme eller stil den på køl. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Tro du kagen kan bages en uge før og fryses indtil brug?
Ja, det kan den sagtens 🙂
Super lækker kage 😯😃❤… alle var begejstrede 🍰🍰🍰. Tak for opskriften, det er første og ikke sidste gang den bliver bagt her
Ej, hvor er det bare skønt at høre! Tusind tak for tilbagemeldingen 🙂
Hej Frederikke
Kan den fryses med skum og bær på? eller er det bedre at fryse brownien og lægge skum og bær på efter optøning?
Det er bedst at fryse brownien uden skum og bær 🙂