Glutenfri jordbærkage - Opskrift på den lækreste glutenfri jordbærkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Glutenfri jordbærkage

Glutenfri jordbærkage – opskrift på den lækreste glutenfri jordbærkage. Jeg elsker jordbærkager og jordbærtærter og denne version med glutenfri kagebund, med mandelmel og marcipan, mørk chokolade, mascarponecreme og friske jordbær, er virkelig lækker. I er vilde med min jordbærtærte opskrift, og jeg bliver næsten hver dag tagget i stories og opslag på Instagram, hvor I deler jeres flotte resultat af jordbærtærten. Derfor tænker jeg, at I sikkert også vil kunne lide denne kage i en glutenfri version. I stedet for den klassiske vaniljecreme, så har jeg lavet en lækker blød og luftig mascarponecreme med vanilje, som smager skønt til de friske jordbær. Selve kagebunden er fra min meget populære citronmåne, dog har jeg her lavet den uden citron. Kagen kan sagtens forberede dagen i forvejen, så er det nemt og hurtigt at servere kagen for gæster. Rigtig god fornøjelse!

Glutenfri jordbærkage

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 50 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Glutenfri jordbærkage
Chokoladelag
Mascarponecreme
Desuden

Fremgangsmåde

Glutenfri jordbærkage

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Pisk smør, sukker, marcipan og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mandelmel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen. Beklæd en springform på ca. 25 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Lad den køle af.

Chokoladelag

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og rør det godt sammen  til en ensartet masse. Hæld chokoladen på den kolde kagebund og stil kagen på køl.

Mascarponecreme

Pisk mascarpone, vaniljesukker og flormelis sammen og tilsæt fløden imens der piskes. Pisk indtil det bliver luftigt.

Fordel mascarponecremen på chokoladelaget og pynt med friske jordbær og drys med hakkede pistaciekerner. Server kagen straks eller opbevar den på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

5 kommentarer
  1. Hej Frederikke. Hvis jeg skal lave en dobbelt portion af denne skønne kage – kan jeg så lave en bradepande i stedet så det bliver en stor firkantet jordbær kage?

Skriv en kommentar