Glutenfri jordbærkage – opskrift på den lækreste glutenfri jordbærkage. Jeg elsker jordbærkager og jordbærtærter og denne version med glutenfri kagebund, med mandelmel og marcipan, mørk chokolade, mascarponecreme og friske jordbær, er virkelig lækker. I er vilde med min jordbærtærte opskrift, og jeg bliver næsten hver dag tagget i stories og opslag på Instagram, hvor I deler jeres flotte resultat af jordbærtærten. Derfor tænker jeg, at I sikkert også vil kunne lide denne kage i en glutenfri version. I stedet for den klassiske vaniljecreme, så har jeg lavet en lækker blød og luftig mascarponecreme med vanilje, som smager skønt til de friske jordbær. Selve kagebunden er fra min meget populære citronmåne, dog har jeg her lavet den uden citron. Kagen kan sagtens forberede dagen i forvejen, så er det nemt og hurtigt at servere kagen for gæster. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Glutenfri jordbærkage
300 g smør, blødt
300 g sukker
200 g marcipan, revet
2 tsk. vaniljesukker
5 æg
140 g mandelmel
60 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
Chokoladelag
200 g mørk chokolade
35 g smør
Mascarponecreme
250 g mascarpone
1 håndfuld usaltede pistaciekerner, grofthakkede
1 tsk vaniljesukker
3 spsk flormelis
4 dl piskefløde
Desuden
300 g friske jordbær, skåret i skiver
1 håndfuld usaltede pistaciekerner, grofthakkede
Fremgangsmåde
Glutenfri jordbærkage
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Pisk smør, sukker, marcipan og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mandelmel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen. Beklæd en springform på ca. 25 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Lad den køle af.
Chokoladelag
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og rør det godt sammen til en ensartet masse. Hæld chokoladen på den kolde kagebund og stil kagen på køl.
Mascarponecreme
Pisk mascarpone, vaniljesukker og flormelis sammen og tilsæt fløden imens der piskes. Pisk indtil det bliver luftigt.
Fordel mascarponecremen på chokoladelaget og pynt med friske jordbær og drys med hakkede pistaciekerner. Server kagen straks eller opbevar den på køl indtil servering. Velbekomme!
Hvordan ville du opbevare bunden, hvis man laver den dagen før?
Er det en film rundt om springformen også i køleskabet? 🙂
Hej Frederikke. Hvis jeg skal lave en dobbelt portion af denne skønne kage – kan jeg så lave en bradepande i stedet så det bliver en stor firkantet jordbær kage?
Ja, det kan du sagtens 🙂