Sprød æbletærte med kanel - Den bedste æbletærte

SE ALLE MINE OPSKRIFTER MED HYTTEOST HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sprød æbletærte med kanel

En æbletærte med kanel er den perfekte kage, når efteråret byder på friske danske æbler. Denne opskrift er enkel, sprød og fuld af smag. Kombinationen af møre æbler, kanel og en sprød topping gør kagen til en sikker favorit.

Nem æbletærte opskrift

Du behøver hverken mange ingredienser eller lang tid i køkkenet. Til denne nemme æbletærte skal du blot bruge æbler, kanel-sukker, smør, sukker, mel og havregryn.

Først drysses kanel-sukker i bunden af et tærtefad. Derefter lægges æbler i tynde skiver ovenpå. Til sidst fordeles en blanding af smør, sukker, mel og havregryn over æblerne. Når tærten bages, får du en kage med møre æbler i bunden og en sprød overflade, der minder om gammeldags havregrynskager.

Æbletærte af Frederikke Wærens

Mange kender mig for mine opskrifter med æbler, og denne Frederikke Wærens æbletærte er en af de mest populære på bloggen. Den er enkel, sprød og smager vidunderligt lun.

Jeg anbefaler at bruge en blanding af syrlige og søde æbler. Selv har jeg bagt den med både Filippa og Belle de Boskoop fra min mormors have. Kombinationen giver den helt rigtige balance mellem sødme og syrlighed.

Servering af æbletærte med kanel

Den sprøde tærte smager allerbedst, når den serveres lun og friskbagt. Jeg anbefaler at nyde den med creme fraiche eller letpisket flødeskum. Det giver en dejlig frisk kontrast til den søde og sprøde kage.

Æbletærten smager allerbedst, når den spises friskbagt og lun, og gerne sammen med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum. Prøv også mine andre opskrifter med æbler: æblekage med makroner, koldhævede æbleboller, svampet kage med marcipan, kanel og æbler, tarte tatin og snurrer med æble og marcipan.

Denne opskrift er en af de mest populære opskrifter her på siden. I min kogebog ‘Favoritterne’ har jeg samlet en masse af mine favorit opskrifter. Du kan læse mere om min kogebog her og bestille den direkte gennem mig.

Sprød æbletærte med kanel

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 45 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Æblefyld

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Skræl og ordne æblerne og skær dem i skiver. Bland sukker og kanel og drys det ud i bunden af et tærtefad (ca. 27 cm i diameter).

Tærteformen skal ikke smøres.  Fordel æbleskiverne på kanelsukkeret. Det gør ikke noget det ligger ovenpå hinanden.

Dej til låg

Pisk blødt smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel og havregryn og bland godt. Fordel dejen ovenpå æblerne. Bag æbletærten i ca. 45 min til låget er gyldent og sprødt. Server tærten lun. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Kæmpe hit, da jeg serverede den til min familie på min fødselsdag. Alle skulle have flere stykker. Tærten var også super god op til 5 dage efter (opbevaret i køleskab)

  2. Hej, et generelt ?, Andre opskriftsblogs, giver mulighed for skalering af opskrifter. Var det ikke en ide at indsætte mulighed for det, på din blog?

Skriv en kommentar