Pizzabrud – Opskrift på svampede boller med chorizo, ost, tomatsauce og oliven. Disse svampede boller eller brud er så lækre og luftige. Jeg har lavet dem med chorizo, mozzarella i tern, revet cheddarost, tomatsauce, oliven, peberfrugt og oregano. De smager så dejligt og er super nemme at lave.
Brudene laves ved at lave en dej, som hæver og som efterfølgende hældes ud på bordet. Der laves en lille fordybning i dejen, hvor fyldet kommes i og 2 æg. Herefter hakkes dejen rundt, så både æg og fyld fordeles godt i dejen. Derefter deles dejen ud til boller, som bages. Bollerne eller brudene laves ligesom mine gulerodsbrud, som er ret så populære. Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle. Jeg har lavet bollerne med halv hvedemel og halv ølandshvede, som giver en virkelig god smag, de kan også sagtens laves udelukkende med hvedemel. Bollerne kan koldhæves, blot ved at tilsætte halvdelen af gæren, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte boller dagen efter. Bollerne er desuden helt perfekte til fryseren og til madpakken. Prøv også min opskrift på bananbrud med mørk chokolade eller min opskrift på æblebrud.Rigtig god fornøjelse!
Pizzabrud
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Kom gær, mælk, yoghurt og honning i en røreskål. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt først fuldkornsmel og så blødt smør, imens der æltes. Dejen skal æltes godt til den slipper skålen og er blevet blank og smidig.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1.5 time ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Hæld dejen ud på et bord drysset med en smule mel. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med æg og fyldet. Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen. Brug en bagespade eller en paletkniv. Del dejen i 14-16 lige store stykker.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt bollerne på bagepapiret. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
Bag bollerne i ca. 15-18 minutter eller indtil de er gyldne. Lad bollerne køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar