Bananbrud med chokolade - Opskrift på bananbrud med mørk chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Bananbrud med chokolade

Bananbrud med chokolade – Opskrift på svampede bananbrud med mørk chokolade. Disse svampede boller er sødet med banan, og de er helt vildt lækre. Bollerne eller brudene er super svampede og luftige pga. bananerne, som holder bollerne dejlig fugtige. Bananerne bidrager desuden også med sødme, så derfor er der ikke hvidt sukker i bollerne. Der er også akaciehonning i, men det kan man sagtens udelade.

Brudene laves ved at lave en dej, som hæver og som efterfølgende hældes ud på bordet. Der laves en lille fordybning i dejen, hvor chokoladen kommes i og 2 æg. Herefter hakkes dejen rundt, så både æg og chokolade fordeles godt i dejen. Derefter deles dejen ud til boller, som bages. Bananbrudene laves ligesom mine gulerodsbrud, som er ret så populære. Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle med smør. Jeg har lavet bollerne med halv hvedemel og halv ølandshvede, som giver en virkelig god smag, de kan også sagtens laves udelukkende med hvedemel. Bananbrudene kan koldhæves, blot ved at tilsætte halvdelen af gæren, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte boller til morgenmaden. Bollerne er desuden helt perfekte til fryseren og til madpakken. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Boller med chokolade til 4-6 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 15 min. / I alt 2 t. 30 min.
Ingredienser

Bananbrud med chokolade (14-16 stk.)

30 g gær

4 dl mælk, lun

1 dl græsk yoghurt eller skyr

2 bananer, modne og skåret i stykker

1 spsk. akaciehonning

1 tsk. kardemomme

500 g hvedemel

1,5 tsk. salt

200 g ølandshvedemel

75 g smør, blødt

Derudover

2 æg

150 g mørk chokolade, hakket eller i knapper

 

Fremgangsmåde

Bananbrud med chokolade

Kom gær, mælk, yoghurt, bananerne, akaciehonning og kardemomme i en røreskål. Blend med en stavblender til der ikke er flere klumper i. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt først fuldkornsmel og så blødt smør, imens der æltes. Dejen skal æltes godt til den slipper skålen og er blevet blank og smidig. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1.5 time ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Hæld dejen ud på et bord drysset med en smule mel. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med hakket chokolade og æg. Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen. Brug en bagespade eller en paletkniv. Del dejen i 14-16 lige store stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt bananbrudene på bagepapiret. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.

Bag bollerne i ca. 15-18 minutter eller indtil de er gyldne. Lad bananbrudene køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.