Chokorug - Opskrift på de bedste rugbrødsboller med chokolade og nødder
Opskrifter Livsstil Shop

Chokorug

Chokorug – Opskrift på de bedste rugbrødsboller med chokolade og nødder. Jeg elsker chokorug og især dem fra Lagkagehuset. Det er virkelig nemt at bage chokorug selv. Her har jeg lavet dem med masser mørk chokolade, tranebær og hasselnødder. Jeg har brugt en rugbrødsblanding med solsikkerugbrød, som er en billig og virkelig nem måde at bage disse chokorug på. Du kan også lave din egen rugbrødsdej, f.eks. fra denne opskrift med surdej eller denne opskrift uden surdej. Denne opskrift på chokorug giver ca. 30 boller, så man kan med fordel fryse den ene halvdel af bollerne ned. Chokorug er perfekt at have med i madpakken, som en snack før og efter træning eller som et lækkert indslag på brunchbordet. Tilsæt lige de kerner, nødder og tørret frugt du bedst kan lide. Hvis du ønsker en lidt sødere rugbrødsbolle, så kan der tilsættes et par skefulde honning i dejen. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sundere snack, Boller, Madpakke til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 2 t.
Ingredienser

Chokorug (ca. 30 stk.)

1 portion rugbrødsblanding af 900 g, jeg har brugt solsikkerugbrød

100 g tranebær

100 g hasselnødder, grofthakkede

200 g mørk chokolade, grofthakket

 

150 g hasselnødder, finthakkede

 

Fremgangsmåde

Chokorug

Lav rugbrødsblandingen som beskrevet på pakken. Vend tranebær, hasselnødder og chokolade i dejen og lad dejen hæve 1 time under et let fugtigt viskestykke.

Beklæd herefter to bageplader med bagepapir.

Form dejen til ca. 30 lige store boller og tril bollerne i de finthakkede hasselnødder. Fordel bollerne på de to bageplader og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Bag chokorug-bollerne i ca. 30 minutter. Lad dem afkøle på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.